čtvrtek 31. březen 2016 0:00

Hornbach otevírá v pražské Velké Chuchli svůj již desátý projektový market v Česku, pro zákazníky otevřel i e-shop

Již desátý projektový market v České republice otevírá Hornbach ve středu 23. března ve Velké Chuchli. Na prodejní ploše 20 tisíc m2 nabídne kutilům a řemeslníkům přes 120 tisíc produktů pro stavbu a renovaci, dílnu a zahradu. Těšit se mohou na centrum koupelen a kuchyní s 3D plánováním a poradenstvím od interiérového architekta a designéra, na centrum míchání barev, rozsáhlé stavebniny Drive-In a zahradní centrum.

Vyškolení prodavači jim poskytnou odborné poradenství. Řemeslníkům na míru je připraven profesionální servis. K dispozici je bezplatné wi-fi a nově také zákaznické počítače. Zákazníci si tak mohou přímo na prodejně udělat online rešerši a cenové srovnání, nebo si vybrané zboží objednat v e-shopu Hornbachu s doručením domů, na stavbu či na market. Celkové investice do nového marketu dosáhly téměř 900 milionů korun a Hornbach zde vytvořil téměř 100 nových pracovních míst.


„Otevřením desátého projektového marketu v České republice a zároveň čtvrtého v Praze chceme posílit svou vedoucí pozici v Praze a středních Čechách, kde se chceme ještě více přiblížit kutilům i profesionálům," říká Jaroslav Paděra, generální ředitel Hornbachu v ČR a SK. Člen představenstva pro expanzi a HR z koncernu Hornbach Wolfger Ketzler k tomu dodává: „Pro Hornbach je Česká republika důležitým regionem. Kutily a profesionální řemeslníky jsme si získali díky širokému sortimentu, garanci trvale nízkých cen a odbornému poradenství a servisu. Rosteme zde organicky krok za krokem a jsme velmi rádi, že naši prodejní síť nyní rozšíříme o další atraktivní market pro Prahu a její širší okolí."


Otevření desátého projektového marketu Hornbach se účastnil i Albrecht Hornbach, předseda představenstva společnosti HORNBACH Management AG a zároveň zástupce již páté generace rodinné firmy Hornbachů. Aktuální situaci hodnotí slovy: „Česká republika má významný podíl na pozitivních výsledcích růstu tržeb celé skupiny HORNBACH Baumarkt AG v uplynulém roce. Český trh jsme podporovali i v ekonomicky slabších časech. Aktuální příznivý vývoj je potvrzením, že naše dlouhodobá strategie byla správná."


Téměř 20 tisíc metrů čtverečních prodejní plochy


Zastřešená prodejní plocha nového marketu čítá více než 16 500 m2, z nichž přes 4 600 m2 zaujímá oddělení stavebnin DriveIn, kterého je Hornbach průkopníkem. Do stavebnin DriveIn zajedou zákazníci autem, přívěsem nebo dodávkou až k regálu a šetří tak čas a mají komfortnější nakládku těžkých stavebnin. Nezastřešená plocha zahradního centra a stavebnin představuje dalších 3 000 m2. Parkoviště poskytuje 430 parkovacích míst.
Novinkou Hornbachu ve Velké Chuchli je nová koncepce zastřešení zahradního centra. Dřívější pagoda byla nahrazena plochou střechu dovolující více prosvětlit interiér a umocnit přírodní barvy prezentovaných rostlin v přirozeném světle.


Odborné poradenství, servis a trvale nejnižší ceny


Zákazníky Hornbach získává především širokým sortimentem čítajícím 120 tisíc produktů k přímému odběru nebo na objednávku, dále také skladovou zásobou odpovídající i rozsáhlým projektům. Poskytuje široké spektrum doplňkových služeb, jako například přířez dřeva, pronájem dodávek či přívěsných vozíků, montážní servis, rámování obrazů, centrum míchání barev s možností až 1 miliónu odstínů a mnohé další. Pro kutily a řemeslníky je klíčové i odborné poradenství od proškolených odborných prodavačů Hornbachu.

 

Díky důkladnému systému úvodních a průběžných školení má každý zaměstnanec znalosti nejen o fungování celého marketu, ale zároveň je specialistou na konkrétní okruh činností.


Zákazníci profitují i ze spolehlivé záruky trvale nízkých cen na celý sortiment Hornbachu a to jak v obchodech, tak i v e-shopu Hornbach. Své projekty díky tomu mohou plánovat a realizovat bez stresu a časových omezení. Hornbach jde dokonce tak daleko, že pokud některou z vybraných položek na projekt zákazník nalezne u konkurence levněji, nabídne stejnou cenu jako u konkurence a jako poděkování za upozornění odečte ještě 10 %. Další férový přístup je i u služby přířezu dřeva, kdy zákazník platí za čistý rozměr, který si odnese, a ne za odpad, respektive za celý zpracovávaný kus, jak bývá v jiných marketech zvykem.

 

Špičkový servis pro profíky

 

Atraktivní servis poskytuje Hornbach profesionálním řemeslníkům a živnostníkům. Ti mohou například využívat „osobního" profi-poradce a servisu šitého jim přímo na míru, dále výhod Profikarty s odloženou platbou, možnosti platit zboží na fakturu. Profibalení vybraného sortimentu přináší řemeslníkům a živnostníkům ještě výhodnější paletové a množstevní ceny. Hornbach živnostníkům dále nabízí rychlejší předobjednávkový servis nebo rozšířenou garanci pro vrácení zboží.

 

Za nákupy nově i do e-shopu

 

Souběžně s otevřením desátého projektového marketu Hornbach ve Velké Chuchli se rozjel i e-shop na adrese www.hornbach.cz. Pět let po zprovoznění služby online rezervace a vyzvednutí na prodejně (tzv. Click and collect) je Hornbach opět pionýrem mezi přímými konkurenty a jako první provozuje plnohodnotný e-shop s doručením domů, na stavbu či na market.

 

Aktuálních 10 tisíc položek k nastávající sezóně a nejčastějším projektům je každý týden doplňováno o nové položky. Cena je stejná jak v kamenných prodejnách, tak i v e-shopu, a Hornbach garantuje vždy trvale nejnižší ceny i online. Do e-shopu se zákazníci mohou dostat i prostřednictvím zákaznických počítačů na prodejní ploše marketu, v nich si také mohou vyhledat pracovní návody a tipy, případně si zjistit, ve které uličce je poptávané zboží e-shopu k dispozici pro fyzické posouzení.

 

Hornbach chrání životní prostředí

 

Společnost Hornbach z nabídky svých projektových marketů vyřadila veškeré přípravky na ochranu rostlin obsahující glyfosát a nahradila je šetrnějšími biologickými prostředky. Glyfosát je nejrozšířenější herbicid. S jeho extenzivním využíváním se však zvyšují rizika negativních dopadů na zdraví člověka, včetně rizika onkologických onemocnění. Stejně tak se v Hornbachu nesetkáte s přípravky na ochranu rostlin obsahující neonikotinoidy, které jsou v posledních letech dávány do souvislosti s výrazným úbytkem včelí populace.

 

Markety Hornbach vyznávají zodpovědný přístup k ekologii dlouhodobě, firma zároveň klade velký důraz na spolupráci s dodavateli, kteří splňují požadavky přísných směrnic z hlediska ochrany životního prostředí a trvalé udržitelnosti. Hornbach je mimo jiné držitelem mezinárodního certifikátu FSC pro lesní hospodářství, který zaručuje, že dřevo nabízené v Hornbachu pochází ze zodpovědně obhospodařovaných lesů.

 

Standardní otevírací doba nového projektového marketu je od 7 do 21 hodin ve všední dny a od 8 do 21 hodin během víkendů.