úterý 17. říjen 2017 0:00

Radiátory nové generace

Topná sezóna se již začala a vy možná uvažujte, jak ještě na poslední chvíli snížit náklady na topení, které v běžné domácnosti činí minimálně polovinu z celkových plateb za energie. Důležitým krokem k energetickému vylepšení bytu nebo domu je výměna radiátorů.

Inovativní technologie

Mezi úsporná otopná tělesa, která odpovídají těm nejvyšším nárokům, patří radiátory TOMTON. Právem jsou označovány za radiátory nové generace.

 

Vzhledem k tomu, že potřebují minimální energii pro prohřátí samotného otopného tělesa a prakticky veškerou energii okamžitě přeměňují v teplo do prostoru, jsou oproti běžným radiátorům až o 20% úspornější. Ve srovnání s konvenčními typy vytápění jsou absolutně nejrychlejší, neboť´ plného výkonu dosahují již za pouhých 15 sekund .

 

Základ radiátorů tvoří kompaktní výměník EcoCHANGER®, který je nejen malý, ale také velmi lehký, nikoliv však na úkor výkonu. Díky tomu, že v radiátorech TOMTON kolují pouze 4 dcl vody, dochází nejen k úspoře energie, ale také k výrazně rychlejšímu zahřátí než u ostatních radiátorů dostupných na trhu.

 

K dalším benefitům patří také to, že radiátory jsou i při nejvyšším výkonu tiché a díky použitým materiálům i specifickým detailům, jako jsou například hrany těles, maximálně bezpečné.

 

Kryty radiátorů jsou velice lehko snímatelné a nehrozí od nich popálení, protože radiátory topí prouděním teplého vzduchu do místnosti, nikoliv sáláním z povrchu krytu.

 

Ekologie

Radiátory TOMTON jsou také přátelské k životnímu prostředí, a to nejen svým úsporným provozem, ale i samotnou výrobou, při níž se ve velké míře používají ekologické materiály a recyklovatelné komponenty.

 

Originální design

Při výměně radiátorů nehraje však roli pouze technická stránka, ale také neotřelý design.

Zakládáte-li si tedy nejen na funkčnosti, ale také na designu vaší domácnosti, jsou

pro vás radiátory TOMTON tím pravým řešením! Interiér jimi můžete originálně

ozvláštnit, pokud necháte radiátor vyniknout, nebo jej naopak můžete citlivě zakomponovat např. do dřevěné nábytkové soustavy.

 

Široká nabídka krytů

Aktuální nabídku společnosti TOMTON tvoří 4 typy radiátorů s designovými kryty.

U radiátoru R1 můžete vybírat ze široké nabídky potisků krytu, případně navrhnout motiv podle vlastní fotografie. Radiátory R2 a R3 jsou nejen elegantní, ale také extravagantní a osobité. Nejluxusnější je řada radiátorů R4. Kryty těchto radiátorů jsou vyrobeny z pravého dřeva.

Všechny typy radiátorů, včetně ovládacích ventilů, jsou k dispozici v několika barevných variantách .

 

Mezinárodní ocenění

O designové výjimečnosti radiátorů TOMTON svedčí mj. také mezinárodní ocenění RedDot Design Award, které uděluje Design Zentrum Nordheim za mimořádné designové počiny. Zmíněné ocenění získal unikátní radiátor R4 vyrobený ze dřeva ořechu, který má evropskou kresbu a vyrostl v Evropě. Odstín vítězného radiátoru je ořech tmavý. Společnost vyvíjela jeho design ve spolupráci s Jiřím Španihelem, akademickým sochařem, špičkovým průmyslovým designérem.

 

Tento radiátor byl pozitivně přijat nejen odbornou, ale také uživatelskou veřejností.

Vývoj radiátorů

 

Společnost TOMTON spolupracovala a spolupracuje na vývoji svých radiátorů s řadou odborníků z technických vysokých škol, z průmyslového designu a z oblasti vytápění. Po celá léta jsou všechny výsledky poctivě testovány a ověřovány jak ve špičkových vědeckých pracovištích a laboratořích, tak v praxi, při vytápění různých typů interiérů.

www.tomton-radiators.com