úterý 8. květen 2018 0:00

3 tipy, jak na jaře rozsvítit interiér

Spolu s jarem často přichází i nová energie a chuť ke změnám v interiéru, který si kromě jarního úklidu zaslouží i drobné úpravy. Přece jen v něm totiž trávíme většinu volného času a čas od času neuškodí změnit jeho celkovou atmosféru. Jak ale docílit svěžího jarního vzhledu, aniž byste si museli sáhnout hlouběji do kapsy? Máme pro vás tři tipy, které nestojí skoro nic a přitom dokážou zázraky.

Jarní květiny

 

Sezonní květiny jsou alfou a omegou jarní dekorace. Druhů, ze kterých můžete přitom vybírat, je nespočet a je jen na vás a na vašich možnostech, jaké rostliny zvolíte. Mezi hlavní jarní oblíbence patří zejména narcisy, tulipány, frézie nebo hyacinty. Než se však vydáte do zahradnictví, s rozmyslem naplánujte, kolik místa pro květiny v interiéru máte. Zda jsou místa dostatečně slunečná a nejste-li zkušený pěstovatel, určitě se poraďte o tom, jakou míru péče je nutné květinám věnovat.

 

Vyměňte textilie

 

Stěžejní roli v celkové atmosféře interiéru hrají i textilie. Zaměřte se na potahy na pohovce, závěsy, záclony a kusové koberce. Vše zároveň doporučujeme ladit do podobných barev, přičemž ideální volbou jsou textilie světlých a krémových barev. Netlučou se totiž s jinými dekoracemi v interiéru a je poměrně jednoduché je kombinovat. Co se koberců týče, doporučit můžeme kusové koberce Shaggy, které se vyznačují vysokou hustotou a délkou vlasu. Jsou tak příjemné na dotek a hodí se jak do obývacího pokoje, tak do ložnice. Pestrý výběr koberců Shaggy naleznete na e-shopu obchodního řetězce Koberce Trend, přičemž můžete navštívit i jednu z šedesáti tří prodejen, které jsou rozmístěny po celé České republice a na Slovensku.

 

Svěží malba

 

Co se výmalby týče, nikde není psáno, že musíte vymalovat celý byt. Stačí však stávající malbu oživit například tím, že vymalujete jinou barvou jen jednu zeď. Velmi dobře vypadají kombinace bílé výmalby s růžovou, fialovou nebo teplými modrozelenými odstíny. Rychlejší a méně pracné řešení ale nabízejí i tapety s velkoformátovými motivy rostlin či zvířat. Je tak jen na vás, kolik času a financí chcete jarní dekoraci bytu věnovat.