středa 20. červen 2018 0:00

Zahradní sezóna v plném proudu

Letošní červnové počasí přímo vybízí k trávení volného času na zahradě, ať už při zvelebování záhonů, údržbě svěže zeleného trávníku či relaxování a chytání „bronzu“ před letní dovolenou u moře. Tak si zkuste tyto slunečné sny užít se vším všudy!

Aby se vám na zahradě či terase pobývalo příjemně a nic vám nescházelo, určitě budete potřebovat zahradní nábytek. „Výrobci zahradního nábytku se předhánějí v hledání originálních řešení, takže je skutečně z čeho vybírat. Při nákupu myslete zejména na to, že na nábytek působí vzdušná vlhkost, svítí prudké slunce a může i zmoknout,“ radí Kateřina Moťková ze společnosti Doppler CZ, která je prodejcem venkovního nábytku, slunečníků a deštníků.

 

Nestárnoucím materiálem s nezaměnitelným kouzlem je dřevo, zvláště exotické dřeviny. „Především teakové dřevo je ceněno pro svou trvanlivost a odolnost. Jeho hustá struktura a vysoký obsah oleje zabraňují hnilobě, navíc téměř nepodléhá roztahování, smršťování a ani se nekroutí, což může být u jiných druhů dřeva problém,“ popisuje Kateřina Moťková a vybírá dvě sestavy z nabídky e-shopu dopplershop.cz.

 

Skvělou volbou jsou výplety – ať už z přírodního ratanu anebo syntetické. „Umělá vlákna jsou ohebná a odolná vůči ultrafialovému záření, vodě i povětrnostním vlivů. Navíc jsou nenáročná na údržbu – snadno se čistí jen vodou a mýdlovým roztokem,“ říká Kateřina Moťková s tím, že výplet bývá nejčastěji „usazen“ na kovové či hliníkové konstrukci.

 

Soutěžní otázka:

 

Pro jaké vlastnosti je ceněno především teakové dřevo?

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 30. 6. 2017 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla.

     

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "soutěž"

 

3 výherci získají ceny od společnosti Geis.