úterý 3. prosinec 2019 0:00

Připravte se na Vánoce a zahalte svůj domov do svátečního háv

Vánoce se blíží mílovými kroky a vy byste je rádi prožili bez zbytečného stresu a shonu? Základem je dobře si naplánovat všechny povinnosti a práce, které vás před svátky čekají. Začít můžete třeba s výzdobou bytu či domu. Vánoční dekorace dokáží proměnit interiér doslova v kouzelnou pohádku. Zde je několik tipů, jak si doma snadno navodit atmosféru blížících se svátků.

Sváteční tabule

Udělejte ze štědrovečerní večeře nezapomenutelný a jedinečný zážitek a vyzdobte si slavnostní tabuli. Pomocí elegantního porcelánového servisu, vhodně zvolených dekorací a svíček vytvoříte z večeře opravdový sváteční rituál. Říká se, že méně je více, a proto byste neměli stůl dekoracemi zahltit. Důležité je, abyste se u něj cítili příjemně a na veškeré nádobí pohodlně dosáhli.

 

Vánoční stromeček

Bez ozdobeného stromečku by si většina z nás Vánoce představila jen stěží. Vánoční stromek je jedním z hlavních svátečních symbolů, a tak bychom si na jeho výzdobě měli dát záležet. Barevné trendy se každý rok mění a je jen na vás, zda upřednostníte klasické odstíny, jako je třeba zlatá nebo červená, či se přikloníte k moderním pastelovým barvám nebo k přírodním dekoracím.

 

Adventní věnec

Také rádi zapalujete svíčky a počítáte podle tradice dny do Vánoc? Pak by vám ve vánoční výzdobě jistě neměl chybět adventní věnec. Dnes již existuje mnoho variant, a tak si můžete vybrat, zda se vám více líbí klasický, lineární či kovový s jednoduchými liniemi.

 

Svíčky a světýlka

Nejen k adventu, ale celkově k zimnímu období, svíčky a různá světýlka zkrátka patří. Dokáží v pokoji navodit příjemnou a útulnou atmosféru. Světelné LED řetězy vyniknou nejen na stromečku, ale třeba i na dekoračním věnci, který si můžete pověsit třeba na vchodové dveře.

 

Tipy na drobné dárky

Rádi byste svým blízkým udělali něčím radost a nic vás nenapadá? Někdy drobné dárky potěší více než nevhodně vybraný hodnotný dar. Pokud sháníte dárek například pro kolegyni nebo kamarádku, můžete jí dát aroma difuzér, který překrásně provoní celý byt. Radost bude mít určitě i ze stylové krabičky, do které můžete ukrýt vánoční cukroví.

 

Vánoční dekorace nakoupíte v prodejnách Asko nábytek.