úterý 8. září 2015 0:00

ČSOB Smart klíč: nová dimenze elektronického bankovnictví

ČSOB spouští novou službu s názvem ČSOB Smart klíč. Jedná se o unikátní autorizační metodu ve formě aplikace pro chytré telefony nebo tablety, která slouží jako komfortní alternativa k dosavadním SMS kódům potvrzujícím platby zadané v internetovém bankovnictví.

Klienti již nebudou muset opisovat SMS kódy, transakci zadanou v počítači totiž nově jednoduše potvrdí v mobilní aplikaci. ČSOB je na českém trhu první bankou, která potvrzování transakcí zadaných v internetovém bankovnictví prostřednictvím mobilní aplikace umožní v online režimu. ČSOB Smart klíč spolehlivě funguje nejen online, ale i bez připojení k internetu.

 

„Aplikace ČSOB Smart klíč klientům výrazně ulehčí přihlašování a schvalování transakcí či změn nastavení v rámci internetového bankovnictví. Největší výhoda pro uživatele spočívá v tom, že už nebudou do počítače přepisovat jednorázové SMS kódy z mobilního telefonu," vysvětluje Jana Opršalová, výkonná manažerka segmentu Platební komfort ČSOB. „Smart klíč funguje v online režimu.

 

To je pro klienty nejen komfortnější, ale i bezpečnější než opisování SMS kódů nebo kódů vygenerovaných aplikací, což nabízí podobná konkurenční řešení na trhu. Novou aplikaci si klienti mohou aktivovat doslova za pár minut prostřednictvím internetového bankovnictví, bankomatu nebo na pobočce," doplňuje Jana Opršalová. Používání nové metody nebude povinné, klienti si mohou sami vybrat mezi SMS kódy, nebo aplikací ČSOB Smart klíč.

 

Jak ČSOB Smart klíč funguje?

 

„Pokud klient zadá platební příkaz v ČSOB InternetBankingu 24, objeví se tato operace automaticky v mobilní aplikaci ČSOB Smart klíč v chytrém telefonu nebo tabletu připojeném na internet. Stačí, aby klient zadal v aplikaci PIN, a platbu tak jednoduše autorizuje. Ve svém internetovém bankovnictví okamžitě uvidí potvrzení o přijetí transakce," říká Jan Vimr, manažer zodpovědný za elektronické bankovnictví ČSOB. PIN si klient volí sám, na výběr má buď klasickou možnost číselné kombinace, nebo zajímavé obrázkové ikony.

 

ČSOB Smart klíč lze jednoduše a pohodlně používat i bez připojení k internetu, což se hodí třeba v zahraničí bez datového roamingu nebo při problémech s mobilním připojením. S pomocí aplikace načte klient v internetovém bankovnictví grafický QR kód, na jehož základě aplikace automaticky vygeneruje kód, který klient přepíše zpátky do internetového bankovnictví, a tím dokončí zadání platby.

 

ČSOB Smart klíč mohou využívat klienti s chytrými telefony či tablety s operačními systémy iOS, Android nebo Windows Phone, k dispozici je ke stažení zdarma v oficiálních obchodech App Store, Google Play nebo Windows Phone Store. Pokud si klient aktivuje aplikaci ČSOB Smart klíč, nebude již moci využívat pro potvrzování transakcí a přihlašování do internetového bankovnictví SMS klíče, které automaticky deaktivujeme.

 

Pro klienty, kteří si aplikaci ČSOB Smart klíč stáhnou a začnou ji aktivně využívat, je připravena soutěž o Apple iPad, která potrvá až do konce října.