úterý 29. září 2015 0:00

Art Image Change International

AICHI je jedinečná a unikátní soutěž pro kadeřníky, jež nemá v Evropě obdoby. Jejím cílem je podporovat a rozvíjet talent kadeřníků bez rozdílu věku, zkušeností, značky vlasové kosmetiky, se kterou pracují, či salonu. Do soutěže AICHI se mohou na základě výzvy v médiích přihlásit kadeřnici z celé České republiky i zahraničí.

AICHI je velkou příležitostí pro všechny kadeřníky, kteří nejsou limitováni žádnou smlouvu s kosmetickou značkou či salonem. Zároveň na rozdíl od jiných soutěží nepředstavuje pro soutěžící velké finanční náklady.

 

Potřebnou vlasovou kosmetiku, modelky i fotodokumentaci soutěžních prací v semifinálovém a finálovém kole hradí organizátor a partneři soutěže. Porota vždy hodnotí anonymně, žádný z porotců neví, čí práci boduje. Nesmí být přítomni během realizace proměn, vidí pouze modelku s již změněnou image. Jména kadeřníků a jejich soutěžní čísla jsou ihned po losování zapečetěna a uložena mimo sídlo organizátora soutěže.

 

Soutěž se skládá se tří vyřazovacích kol. V prvním (výběrovém) kole zasílají kadeřníci spolu s přihláškou, zveřejněnou v médiích nebo online na stránkách soutěže, fotografie proměny, kterou sami realizují s vlastní modelkou.

 

Z přihlášených prací vybírá nezávislá odborná porota 24 semifinalistů.

 

Ti jsou pozváni do Prahy, aby zde realizovali další – semifinálovou proměnu.

 

V tomto kole si již modelky a soutěžní čísla losují na místě a proměnu ihned v určeném časovém limitu realizují. Výsledky proměn jsou nafoceny profesionálním fotografem. Tyto proměny hodnotí odborná porota na základě fotodokumentace a nominuje 11 finalistů. Jejich jména jsou po skončení hlasování všech porotců zveřejněna.

 

Nepostupující semifinalisté mají šanci dostat se do finále soutěže díky hlasování veřejnosti. Jejich jména zůstávají zapečetěna až do skončení hlasování. Soutěžící s největším počtem hlasů postupuje do finálového kola.

 

Všech 12 finalistů se opět sejde v organizátorem daný den v Praze, kde si losují nové modelky na proměnu, nová soutěžní čísla a v časovém limitu uskuteční finálovou proměnu. Po skončení časového limitu jsou modelky nafoceny a osobně předstupují před porotu, která hodnotí soutěžní práce živě a zároveň přihlíží k oficiální fotodokumentaci, jež je ihned k dispozici v místě setkání poroty.

 

Zároveň probíhá anonymní hlasování veřejnosti o cenu čtenářů Ona.dnes.cz. Hlasování je ukončeno v průběhu galavečera. Celkovým vítězem se stává kadeřník, který získá v součtuhodnocení semifinálového a finálového kola nejvíce bodů.

 

web: http://aichi.cz

 

facebook: http://fb.com/aichicz

 

event: http://fb.com/events/476190105889750

 

Vstupenky v síti Ticketstream

 

Zdroj foto: www.jarkacechova.cz.