úterý 13. říjen 2015 0:00

Revoluce v oblasti estetické medicíny: Mladší a krásnější za pomoci 24karátových zlatých nití

Klinika estetické medicíny Mediestetik uvádí tento podzim novinku v oblasti antiagingu GoldLift. Metoda, při níž jsou aplikovány nitě z 24karátového zlata, způsobila světovou revoluci v oblasti estetické medicíny a nyní je dostupná také v Praze. Omlazující efekt tohoto drahého kovu spočívá v jeho unikátním složení. Dokáže totiž aktivovat kožní buňky k produkci kolagenu, elastinu a nových kapilár, které jsou pro mladistvý vzhled nepostradatelné.

Zlato zpevní pokožku dlouhodobě

 

Metoda omlazení zlatými nitěmi vychází ze zákonitostí klasického niťového liftingu, při němž jsou do pokožky aplikovány biokompatibilní nitě. Mezi nejznámější procedury niťového liftingu patří tzv. mezonitě či Art Filting. V současnosti ale na český trh přichází úplně nová a zcela unikátní technologie niťového liftingu, která využívá jedinečného složení zlata k dlouhodobému zpevnění pokožky – GoldLift. Jedná se o skutečně průlomovou metodu a na českých trh ji uvádí právě klinika estetické medicíny Mediestetik.

 

GoldLift je prováděn za pomoci velmi slabých nití o průměru menším než 0,1 mm. Ty se do pokožky aplikují do tvaru sítě, jež není běžným okem viditelná, a to prostřednictvím speciálních netraumatických kanyl. Dochází pak k redukci vrásek, pokožka je výrazně zpevněna a omlazena.

 

Alkalické ionty zlepší kvalitu pleti i v dekoltu a na krku

 

Zlato v kůži vylučuje tzv. alkalické ionty, které zrychlují metabolismus a čistí kapiláry. To má za následek zlepšení kvality pleti nejen na obličeji, krku či dekoltu, ale také v oblasti podpaží, vnitřní straně stehen nebo břicha. Oproti ostatním liftingovým metodám má GoldLift nejdéle trvající omlazující efekt, a to až deset let. Kromě jiného zlato zesiluje přítok krve k pojivovým tkáním, čímž napomáhá k lepšímu okysličení a přísunu výživových látek. Pokožka tak vypadá zdravější, svěžejší a výrazně se zpomaluje stárnutí.

 

Omlazení zlatými nitěmi trvá jen hodinu

 

Přesto, že je technika omlazení zlatými nitěmi známa již po desetiletí, teprve v posledních letech se z ní stal téměř banální zákrok, jenž netrvá déle než hodinu a vyžaduje pouze lokální anestezii. Dříve se jednalo o čistě chirurgickou záležitost, jež se neobešla bez narkózy a dvoutýdenní rekonvalescence. Efektivita této procedury se však natolik osvědčila, že se vědci po celém světě věnovali dlouhá léta pokusům o její modernizaci a stal se z ní nenáročný, mini-invazivní a přitom velice účinný prostředek k mladistvému a svěžímu vzhledu.

 

Dokonalý efekt díky kombinaci s Art Filtingem

 

Odborníci z kliniky estetické medicíny Mediestetik doporučují zkombinovat pro maximalizaci omlazujícího efektu GoldLift s výše zmíněným Art Filtingem. Zatímco zlaté nitě zpevňují a ozdravují pokožku, Art Filting zvládne pozvednout i skutečně výrazné kožní převisy. Ty se tvoří nejčastěji v dolní třetině obličeje.

 

„Art Filting je vhodný i pro pacienty, kteří už byli indikováni na klasický chirurgický facelift. Tato metoda daleko nenáročnější, nevyžaduje žádnou rekonvalescenci a díky pozitivnímu vlivu na produkci kolagenu také zlepšuje strukturu pokožky, na což klasická operace nestačí," říká k tomu MUDr. Helena Reisingerová. dermatoložka kliniky estetické medicíny Mediestetik.

 

„Zvolit si Art Filting namísto chirurgického liftingu je dle mého názoru vždy chytrým tahem, a to zejména teď, když existují i dlouhodobě příznivé podpůrné metody jako je GoldLift," dodala MUDr. Reisingerová.

Podle posledních výsledků se zdá, že GoldLift bude mít u klientů Mediestetiku stejný ohlas jako Art Filting. Ten se stal jednou z nejvyhledávanějších omlazujících metod.