pondělí 10. říjen 2016 0:00

Lush – kosmetika prospěšná pleti a šetrná k přírodě

Lush je výjimečná kosmetická firma, která je při výrobě svých produktů ohleduplná k přírodě a suroviny nakupuje pouze v systému fair trade. Mimo to zásadně netestuje na zvířatech a nepoužívá syntetické konzervační přípravky. Při aplikaci kosmetiky Lush máte zaručeno, že se vám do těla nedostanou žádné škodlivé chemikálie.

V obchodě Lush najdete čerstvou, ručně vyráběnou kosmetiku. Převážná většina produktů není starší než 5 měsíců od výroby a má garantovanou záruku 1 rok. Výjimkou jsou pleťové masky z čerstvého ovoce a zeleniny – s expirací 28 dní a parfémy, které vydrží dlouho a nekoupíte je starší 36 měsíců.

 

Asi se ptáte, jak lze prodloužit trvanlivost bez chemických látek? Je to možné výrobou produktů bez vody nebo s minimem vody a přidáním přírodních konzervantů - třeba česneku nebo medu. V Lush používají pouze přísady nepocházející ze zvířat a nakupují výhradně u společností, které své produkty netestují na zvířatech. Prostě 100% výrobků je vegetariánských.

 

I při barvení kosmetiky jsou využita jen barviva rostlinná – například z borůvek, červené řepy nebo gardénie. Třpytky jsou vyráběné z mořských řas nebo minerálů. Palmový olej je v Lush tabu. Pokud výrobek olej obsahuje, je to olej olivový, kokosový, řepkový a v některých případech i arganový. Dalším používaným tukem je např. bambucké nebo kakaové máslo.

 

Tým Lush jezdí po světě a shání neustále nové zdroje ingrediencí. Při nákupu se zásadně řídí principy fair trade. Dalším sympatickým krédem firmy Lush je ekologický obal ve stylu zero- waste (nulový odpad). Obaly jsou 100% recyklovatelné nebo je tvoří „bobík“ z kukuřičného škrobu, který se v přírodě snadno rozloží. Zajímavou a stylovou obalovou alternativou jsou bavlněné šátečky nebo šátečky z recyklovaných PET lahví. Ty pak můžete využít jako ozdobu na krk či do vlasů.

 

Škála výrobků Lush je opravdu široká - mýdla, pleťové a tělové krémy, čistící kosmetika, šampony, kondicionéry, deodoranty, dekorativní přípravky, tabletky a prášky na zuby, parfémy atd. K nejatraktivnějším přípravkům patří koupelové bomby, které krásně šumí a voní, některé pění, praskají, obsahují výživné olejíčky, mění barvy a často ukrývají překvapení.

Rychlé osvěžení pokožky po sprchování zajistí tělové kondicionéry, které se používají podobně jako kondicionéry na vlasy.

 

Nanesou se na mokré tělo a opláchnou. Kůže zůstane hebká a voňavá. Zajímavou variantou šampónů na vlasy jsou tzv. šampuky v tuhé podobě. K nim si můžete pořídit i tuhý kondicionér a odměna v podobě vyživených a lesklých vlasů vás nemine.

 

Novinkou a charitativním počinem je krém Charity Pot, z jehož prodeje (celá částka mínus daň) jsou podporovány organizace a sdružení z oblasti ochrany práv zvířat, lidí a přírody.

 

V současnosti je v prodeji nová kolekce vánoční a haloweenská. Vše si můžete prohlédnout i objednat na https://www.lushcz.cz/. Kamenný obchod naleznete v obchodním centru Palladium Praha.