středa 22. únor 2017 0:00

Revoluce ve vlasových barvách a péči

Odbarvování a zesvětlování, nešetrná péče a řada dalších negativních vlivů vedou k poškozování vlasů. Ty jsou pak suché, lámavé a bez lesku. Revolučním řešením těchto problémů je nyní nová technologie na trhu vlasových produktů, s níž přichází společnost Schwarzkopf & Henkel.

Technologie Omegaplex v barvách Schwarzkopf Color Expert zajistí, že vlasy mohou být obarveny, aniž by byly dlouhodobě poškozeny. V segmentu vlasové péče je novinkou produktová řada Gliss Kur Fiber Therapy, která dokáže díky podobné technologii výrazně regenerovat a posilovat poškozené vlasy.

 

PLEX technologie byly dosud k dostání pouze v kadeřnických salonech, kde v posledních několika málo letech způsobily doslova revoluci v péči o vlasy a barvení. Do povědomí vešly zejména díky celebritám jako je Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez a mnoha dalším. Zadáte-li do vyhledávače slovo „Olaplex®", najdete neuvěřitelných 4,9 milionu výsledků, mezi nimiž nechybí fotky milionů nadšených uživatelů, kteří na tuto technologii nedají dopustit. Dokazuje to, že tato nová technologie není jen dalším z mnoha trendů, ale doslova vlasovou revolucí, která dobývá svět.

 

Kadeřníci celebrit a vlasoví guru, kteří jako první nové výrobky testovali, byli o jejich efektu přesvědčeni hned od začátku – a nový trend salonů byl na světě. Je těžké tomu uvěřit, ale je to tak. Kadeřníci a jejich zákazníci si všimli výrazného zlepšení kvality vlasů hned po několika málo použitích. Vůbec poprvé mohou být nyní vlasy během barvení posíleny a pravidelné používání produktů vlasové péče může vést k dlouhotrvající regeneraci poškozených míst.

 

Divize Schwarzkopf Professional již tuto novou technologii uvedla ve svých salonech s řadou Fibreplex. Nyní přichází na řadu i maloobchodní sítě. Tam bude technologie k dispozici pod názvem OMEGAPLEX v nové značce vlasových barev Schwarzkopf Color Expert a v nové řadě vlasové péče Gliss Kur Fiber Therapy.

 

Jak technologie Plex funguje?

 

Naše vlasy se skládají z vnější vrstvy kutikuly a kortexu s vlasovými vlákny uvnitř. Stabilitu a sílu vlasu ovlivňují jemné spoje vlasových vláken – vlasové vazby či mikropojiva. Ty drží vlasová vlákna pohromadě. Existují tři typy vazeb: disulfidové, vodíkové a vazby na bázi iontových solí. První typ je v tomto případě obzvlášť důležitý, protože se poškozuje během barvení, teplem (například při žehlení vlasů), UV zářením a dalšími nežádoucími vlivy.

 

Po mnoha letech výzkumu objevili vědci novou látku, která poškození vlasů zastavuje. A následně vyvinuli produkt bez silikonu a oleje, který znovu spojí vlasová vlákna a vytvoří iontové vazby. Tato aktivní ingredience použitá v produktech vlasové péče znovu spojuje vlasové proteiny a dlouhodobě posiluje a tvaruje vlas. U vlasových barev je to kombinace kyseliny jantarové, aminokyseliny a hybridních polymerů, jež chrání vazby před poškozením během barvícího nebo zesvětlovacího procesu, a umožňuje tak, že vlasy zůstanou neporušené. Po barvení jsou vlasy uhlazené a silné.

 

Vlasové barvy a produkty vlasové péče s technologií Omegaplex budou k dostání v maloobchodní síti od února 2017