úterý 22. prosinec 2015 0:00

Bára Basiková má v době Vánoc myšlenky na hřích

Oblíbená česká zpěvačka Bára Basiková miluje Vánoce, ale nesnáší předvánoční shon. Rozhodla se proto nazpívat speciální vánoční singl „Adventní". Aby podpořila vánoční náladu. Do její mysli ale místo klidu vpadla myšlenka na prvotní hřích v životě žen a mužů. Je snad v jejím životě nový muž?

„Žena a muž, láska a nenávist, pokušení a zodpovědnost, stále se všichni točíme okolo vztahů a citů. Teď před Vánoci jako bych tyto pocity opět vnímalaintenzivněji a s plnou silou. Všechny se promítnou v chystaném duetu Okovy, ve kterém je hlavním tématem právě prvotní hřích v životě žen a mužů," zamýšlí seBára.

 

Sama si prý nyní sice užívá poklidného rodinného štěstí, na okamžiky, kdy ji ovládaly hříšné myšlenky a touhy, si ale stále dobře pamatuje. Myšlenky a pocity zpěvačky prý dokonale vystihuje její nový dvorní textař Michal Svatý. „Nomen omen u Michala v žádnémpřípadě neplatí a hřešíme spolu rádi. Dokonce čím dál raději, ačkoli zatím jen při skládání písní," prozradila s potutelným úsměvem zpěvačka.

 

„V životě každé ženy je to podle mě podobné. Občas je hříšnicí, pak kajícnicí a jindy zase ctnostnou dámou. A je to tak správně. Já si nyní užívám klidu s rodinou, chodím do kostela, mám ráda betlémy, peču cukroví, navštěvuji vánoční trhy, ráda si dám s přáteli punč. Zkrátka děláme s rodinou vše, co k Vánocům patří," popsala zpěvačka, která si ale vždy najde čas na svou velkou vášeň, kterou je hudba.

 

Dva roky od vydání sólového alba „Belleville" a po velmi úspěšném turné se skupinou Stromboli nazpívala Bára Basiková speciální vánoční singl s tematickým názvem Adventní.

 

„Krystalicky čistou melodií a vánoční náladou tohoto singlu jsem se snažila přimět lidi k zastavení se a zamyšlení v tomto uspěchaném předvánočním období. Mnoho lidí totiž na samotnou podstatu Vánoc poslední dobou zapomíná, všichni jsou ve stresu a nejkrásnější svátky v roce by často nejraději úplně vynechali," říká Bára.

 

Autorem hudby nového singlu je frontman skupiny Nebezpečné známosti Richard Ulrych, který zhudebnil text Michala Svatého. S touto autorskou dvojicí plánuje Bára Basiková vydat na podzim roku 2016 celé nové album.

 

K vánoční písni byl v produkci internetové televize Stream.cz natočen také videoklip. Ten je nyní exkluzivně zařazen do její hudební služby www.mixer.cz.

Video „Adventní" ke zhlédnutí zde: https://www.mixer.cz/interpret/204-bara-basikova/187411--adventni