středa 30. březen 2016 0:00

Skupina LAURA A JEJÍ TYGŘI oslavila 30 let

Kapelu Laura a její tygři založil před 30 lety v Mostě Karel Šůcha a brzy se stala jednou z našich nejúspěšnějších skupin. V devadesátých letech se prosadila i v zahraničí a hrála po celé Evropě. Za 30 let zažila Laura a její tygři desítky muzikantů a několik výborných zpěvaček, například populární Ilonu Csákovou.

Po celou dobu drží kapelu pohromadě kapelník Karel Šůcha, který je i autorem hudby a textů. Nejnovější zpěvačkou se stala talentovaná Lucie Bakešová.

 

U příležitosti významného jubilea vydává skupina dvojalbum, které obsahuje novinku Továrna na sny, a navíc reedici legendárního debutu Žár trvá. Dvojalbum bylo pokřtěno v Lucerna Music Baru 24. 3. 2016 na koncertě Laury, křest šampaňským provedl Petr Janda z Olympiku.

 

V první části koncertu excelovala Lucie Bakešová a v jejím závěru si s ní kmotr alba Petr Janda zazpíval legendární Želvu. V druhé půli se k Lucii Bakešové přidala ještě Lenka Nová a Ilona Csáková. 

 

Styl Laury za 30 let příliš nezestárl, hudba je stále vitální a nezaměnitelná, texty originální a vtipné. Prostě jejich žár trvá. Popřejme jim do dalších let mnoho dalších úspěchů na popové scéně.