úterý 16. srpen 2016 0:00

Restaurace Hliněná Bašta potěší nejen gurmány, ale i ekology

Vyhlášená restaurace Hliněná Bašta se nachází přibližně 15 kilometrů od centra Prahy, kousek od průhonického zámku. Proslulá je především díky vynikající kuchyni, v nabídce je spousta čerstvých ryb i sezonních potravin.
Budova restaurace je první moderní stavbou z nepálené hlíny v Čechách. Z části je ukryta v umělém zatravněném kopci a prostornou terasou se otevírá k romantickému rybníku. Navrhl ji architekt Petr Suske, který je známý svými ekologickými stavbami. Útulný interiér doplňují staré trámy, obrazy a keramické plastiky.

 

Na jídelníčku jsou mořské i sladkovodní ryby, klasické pokrmy i argentinské Ribeye steaky, vegetariánská jídla, saláty a dezerty. Vše je výhradně z čerstvých surovin.

 

Tip

 

Doporučujeme mísu grilovaných mořských ryb s pestrou přílohou - možno vybrat pro 2, 3 či 4 osoby a jako sladkou tečku zmrzlinový pohár „Hliněná bašta".

 

Pro milovníky dobrého vína je připraven výběr vín českých, moravských i vyhlášených zahraničních.

 

Pokud Hliněnou Baštu navštívíte s dětmi a budete chtít v klidu posedět a zarelaxovat, děti budou mít o zábavu postaráno. Jsou pro ně připraveny houpačky, trampolína a dětský koutek s hračkami i tabulí na malování. Před restaurací u parkoviště zase mohou pozorovat ve výbězích králíky a ovce.

 

Kromě prostorné restaurace s terasou jsou k dispozici dva salonky pro soukromé oslavy či obchodní jednání v hliněné věži. A pokud byste chtěli v Baště uspořádat svatbu i s obřadem, není to problém. V letních měsících může romantický obřad proběhnout na přilehlé louce a hostina může být doplněna grilováním. O hudbu se vám v restauraci také postarají – můžete si objednat kapelu nebo DJe.

 

Při návštěvě Hliněné bašty si užijete nejen dobré jídlo a pití, ale i příjemnou relaxaci. 

 

Průhonice nabízejí i mnoho možností k zajímavým výletům, je zde Průhonický park zařazený na seznam UNESCO, dendrologická zahrada a v sousedních Čestlicích aquapark.

 

Hliněnou Baštu naleznete na adrese Újezdská ulice č. p. 619, Průhonice.

 

Více info najdete na:  www.hlinenabasta.cz