úterý 23. srpen 2016 0:00

Božská Florence – film, který vás dojme i rozesměje

Již 25. srpna vstupuje do našich kin britský film Božská Florence s Meryl Streepovou a Hughem Grantem v hlavních rolích. Meryl se představí jako hříšně bohatá Florence Foster Jenkins, která se v roce 1944 sluní na vrcholu newyorské společnosti.
Se svým manželem a manažerem v jedné osobě St. Clair Bayfieldem (Hugh Grant), velkorysým patronem klasické hudby, oblažují městskou smetánku výběrem slavných operních árií v podání samotné božské Florence. Jediným nedostatkem jejích vystoupení je fakt, že Florence zpívá prostě příšerně.

 

Její manžel ji však dokáže udržovat v přesvědčení, že zpívá nádherně a publiku vždy dobře zaplatí, aby ukázalo patřičné nadšení. Celá situace se zkomplikuje, když si Florence v nepřítomnosti manžela domluví vystoupení v Carnegie Hall, což je její celoživotní sen. Další zádrhel je v tom, že o několik let mladší, šarmantní Bayfield, má mladou milenku.

 

Není však pochyb o tom, že svoji Florence má opravdu rád a bude se snažit ze všech sil, aby nepřišla o své iluze. Jak to celé dopadne, na to se přijďte podívat do kina. Tohle představení stojí opravdu za to.

 

Meryl v roli Florence je neodolatelná a i když ve skutečnosti zpívá skvěle, ve filmu předvádí neskutečně falešné ječení. Hugh Grant je jako vždy okouzlující a zdatně mu sekunduje Simon Helberg v roli pianisty. Tento mladý americký herec a komik předvádí kouzelné grimasy, když potlačuje smích a přitom se snaží Florence zavděčit.

 

Film podle skutečného příběhu natočil uznávaný britský režisér Stephen Frears. Je to jeden z mála filmů, který vás chytne za srdce a bude pro vás nezapomenutelným zážitkem.