středa 15. březen 2017 0:00

Harry Potter slaví a Albatros bude nadělovat

Již 26. června uplyne dvacet let od vydání první knihy o Harrym Potterovi v Anglii. Příběh o čarodějnickém učni je dodnes obrovským fenoménem a jednou z nejúspěšnějších literárních sérií všech dob. Nakladatelství Albatros, které v Česku knihy J. K. Rowlingové vydává, chystá k tomuto výročí pro fanoušky pořádnou porci titulů.

V únoru již vyšel třetí sešit omalovánek Kouzelná místa a postavy, v březnu navázal Albatros horkou novinkou Fantastická zvířata a kde je najít – původní scénář. J. K. Rowlingová v knize představuje svým čtenářům řadu nových kouzelných tvorů a postav. Fanoušci světa Harryho Pottera se ale dočkají i dalších překvapení.

 

V dubnu vyjde druhá kniha Filmové magie a v květnu se mohou fanoušci těšit na nové vydání všech tří bradavických učebnic s ilustracemi Jonnyho Duddla (Fantastická zvířata, Bajky Barda Beedlyho, Famfrpál v průběhu věků). V květnu vyzve Albatros všechny fanoušky Harryho Pottera na souboj – v rámci knižního veletrhu Svět knihy proběhne v Praze Famfrpálový turnaj.

 

Od června začne Albatros průběžně vydávat celou sedmidílnou sérii v novém provedení. První díl Harry Potter a Kámen mudrců vyjde v novém formátu, s novou obálkou a s ilustracemi Jonnyho Duddla. Následně se mohou čtenáři těšit každý měsíc také na nové vydání druhého, třetího a čtvrtého dílu série.

 

„Nové vydání s obálkami Jonnyho Duddla je dárkem současným fanouškům a zároveň lákadlem pro nové čtenáře potterovské série. Knihy budou kvalitně vybavené a spolu s novým vydáním bradavických učebnic budou tvořit krásnou, atraktivní kolekci,“ říká Petr Eliáš, šéfredaktor nakladatelství Albatros. V říjnu se objeví na knižních pultech třetí kniha ilustrovaného vydání Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Všem postavám vdechne svými kouzelnými kresbami život opět ilustrátor Jim Kay. Celoroční oslavy završí Albatros ilustrovaným vydáním knihy Fantastická zvířata.

 

Původní série o Harrym Potterovi vycházela mezi lety 1997 a 2007 a po celém světě se jí prodalo přes 450 milionů výtisků v 79 jazycích, nemluvě o osmi úspěšných velkofilmech, které byly podle ní natočeny. Jenom v Česku se prodalo nevídaných 1,7 milionu kusů.

 

Chcete vyhrát knížku Fantastická zvířata? Pak stačí správně odpověď na naši soutěžní otázku a mít štěstí:

 

J.K. Rowlingová je podepsána také pod námětem ke scénáři divadelní hry, který nakladatelství Albatros vydalo na podzim 2016. Jeho název je:

 

a) Fantastická zvířata dobývají svět

b) Harry Potter a prokleté dítě

c) Harry Potter o devatenáct let později

 

Vyhrává 250. správná odpověď.

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 30. 3. 2017 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla.

 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "kniha".