pondělí 13. listopad 2017 0:00

Prezidentka Nadace Archa Chantal před i za fotoaparátem

Letos se umělci, kterým patří obrovský dík za jejich čas a energii představí v rolích světových popových hvězd. Vedle již zmíněné zakladatelky Nadace Archa Chantal - Chantal Poullain, se můžete těšit na proměny Evy Holubové, Lenky Termerové, Václava Neužila, Petra Vančury, Jaroslava Plesla, Ondřeje Rumla, Zdeňka Piškuly, Milana Peroutky, Mariky Procházkové, Kláry Vytiskové a Jany Plodkové.

Jak říká Petr Kurečka: "Letošní ročník je ve znamení hvězd hudebního nebe. "

 

Poslední den focení byl list do kalendáře s proměnou Chantal, který byl zároveň velmi náročný pro fotografa Petra Kurečku. Ten fotil celý realizační tým složený z maskérky (Kamily Brunias), kostymérky (Ilony Špačkové), ředitelky nadace (Terezy Valentové) a produkci (Ladislava Krapka a Romanu Pospíšilovou). Jeho samotného potom vyfotila Chantal. A jak se jí to povedlo, můžete posoudit, až si koupíte kalendář a kouknete se na zadní stranu.


Perfektní výkon předvedla i precizní a nadaná maskérka Kamila Brunias, která se s proměnou doslova zapotila. Výsledek ale stojí za to, přestože proměna byla v barvě a výsledné fotky jsou černobílé.

 

A proč David Bowie? Jak říká autor Petr Kurečka: "Chantal jako David Bowie byla pro mě jasná volba, neboť mají oba ostré rysy. A co je též důležité, David Bowie byl vždy tak trochu jiný už tím, jak myslel a vystupoval. Chantal je pro mě tady v Čechách podobným symbolem. Oba jsou pro mě výjimečné osobnosti.

 

Tento skvělý nápad, který pomáhá a kterého jsou původní autoři Petr Kurečka a Marek Škarpa, byl realizován letos již podeváté! Zeptali jsme se ředitelky Nadace Archa Chantal Terezy Valentové, pro koho nadace vznikla a jak pomáhá: "Celý výtěžek z kalendáře Proměny 2018 pomůže projektům, které nadace každoročně realizuje v českých nemocnicích. Prostředky, které nadace získá z prodeje kalendáře a z charitativní dražby originálů fotografií se promění v zrekonstruovaná dětská oddělení v českých zdravotnických zařízeních. Kalendář nám pomáhá financovat náročné úpravy, které zlepšují prostředí pro malé pacienty po celé republice. Poděkovaní tak patří tedy nejen umělcům, ale i těm, kteří si kalendář pravidelně kupují. Letošní křest bude v listopadu. Děkujeme tímto Asian Temple za poskytnutí prostor k této události." zrekapitulovala, jak nadace pomáhá její ředitelka.

 

Kalendáře si můžete objednat na www.kalendarpromeny.cz. Jako každoročně ve dvou velikostech.


FOTO Z KALENDÁŘE a BACKSTAGE: © Kalendář Proměny 2018, foto: Petr Kurečka