pondělí 19. únor 2018 0:00

Tour sv. Patrika letos ještě větší a našlapanější.

Irský svátek svatého Patrika, který je oslavou přátelství a soudržnosti, netřeba představovat. K oslavám se před pár lety přidala i Česká republika, kde je díky značce Jameson program každým rokem větší a bohatší. Vedle akcí ve více než 400 podnicích po celé ČR se hlavní program v sobotu 17. března 2018 odehraje v Praze.
A je se na co těšit, oslavu lze totiž pojmout jako neotřelou jízdu Prahou po několika zajímavých lokacích s různorodým kulturním, hudebním a dalším bohatým programem, na který budou navazovat našlapané večerní akce v centru, Holešovicích a Vršovicích.

 

První zastávkou Tour sv. Patrika 2018 bude Tančící dům, konkrétně Glass bar v horním patře. Zde si můžete na start dát skleničku Jamesona a pokochat se výhledem na Prahu a naladit se poslechem irské muziky. Tančící dům bude při této příležitosti speciálně nasvícen do zelena.

 

Hlavním centrem oslav bude letos nově klub Rock Café na Národní třídě. Zde bude probíhat program již od odpoledních hodin v divadelním sále. Na tento program naváže večerní série koncertů, které budou v klubu probíhat až do ranních hodin. I letos se můžete těšit na irského barda Travise O'Neilla a jeho kapelu His Cardinal Sins. Ti, kteří oslavy zažili loni, mohou jen souhlasit, proč pořadatelé pozvali Travise i na letošního svatého Patrika. Travise doplní například irská písničkářka Grainne Hunt a také další hosté, kteří budou odtajněni později.

 

Dalším novým místem letošní pražské Tour sv. Patrika bude Kampus Hybernská, kulturní a vzdělávací Sine Metu prostor. Tento objekt, který spadá pod Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, bude hostit autorské čtení spisovatelky Lisy McInerney, koncerty a workshopy na téma irské muziky či řízenou degustaci whiskey Jameson. Pro tento program nešlo najít příhodnější místo, protože Hybernia znamená v latině Irsko.

 

Nejen kytary a dudy budou hrát prim na svatého Patrika, holešovický prostor 36 Undeground totiž přivítá zástupce irské hip-hopové scény: Kojaque a Luka Palm, které doplní zástupci místní scény. Na této urban scéně si budete moci také vyzkoušet školu DJingu. Vršovické kino Pilotů a nedaleký Joshua Salon jsou další nová místa letošní Tour. Kino Pilotů 17. 3. nabídne přehlídku irských filmů, Joshua Salon bude hlavním stylingovým prostorem. Na všech místech nebudou samozřejmě chybět Jameson bary s drinky.