pondělí 20. květen 2019 0:00

Den rodiny Women for Women

Už 4. ročník oslav Mezinárodního dne rodiny pořádala organizace Women for Women, o.p.s. v pražské Grébovce akci Den rodiny Women for Women. V tento významný den patřila sobota nejen rodinám a také ostatním návštěvníkům, kteří chtěli podpořit myšlenku fungující rodiny, jako pevného zázemí nejen pro děti, tátu, mámu, ale i pro jejich prarodiče.

Bohatým programem provázel zpěvák Josef Vágner, který s charitativní organizací manželů Ivany a PavlaTykačových Women for Women spolupracuje už pěknou řádku let. Pepa bude za pár dní slavit první výročí svatby a v září oslaví jeho dcerka Amelie první narozeniny. Takže rodinka se vším všudy.

 

„Já a moji kamarádi to všichni táhneme jako rodiny a doufám, že to tak vydrží napořád,“ usmíval se sympatický zpěvák a jeho manželka dodala: „Malé už bude osm měsíců, je hodná a usměvavá. A tátu miluje. Zatím si s ním nezpívá, ale poslouchá ho. Byla se podívat na muzikál Kocour v botách, kde táta hraje, dvě minuty koukala a pak to celé spokojeně prospala. Ale jinak je jeho nejvěrnější fanynka.“

 

Společnost Women for Women připravila v parku Grébovka hodně lákadel pro děti i dospělé. Děti mohly vyzkoušet svou šikovnost při stavění lega, pokusech ve vědeckém kroužku, při různých sportovních aktivitách či například při jízdě na koních a oslících.

 

Na hlavní podium organizátoři pozvali hudební skupinu Eddie Stoilow, Pavla Calltu, Annu Julii Slováčkovou, Ivanu Jirešovou a další hudební a herecké osobnosti. Mezi nimi byl i idol dívčích srdcí zpěvák Vojta Drahokoupil.

 

„I když jsem z rozvedené rodiny, pořád pro mne její členové znamenají nejvíc. Vím, jak se mi stýskalo, když jsem v 17 letech odešel do Prahy a přestože jsem si už dávno zvykl na samostatný život, čas strávený s rodinou je pro mne velký svátek. Je mým velkým přáním mít jednou ženu a zdravé děti. Klidně bych je chtěl už nyní, ale na to potřebujete být dva a já přítelkyni nemám. Ale až ji jednou najdu a budeme si rozumět, nebudu váhat,“ plánoval Vojta.

 

Co ale řeknou fanynky, až se z jejich blonďatého idola stane ženáč a otec od dětí? „Myslím, že až to nastane, budou moje fanynky a fanouškové natolik dospělí, že pochopí, že chci mít svůj život, rodinu, děti a že mi budou nadále fandit.“ Pro svůj koncert v Grébovce si Vojtěch Drahokoupil připravil písně, které už známe, ale i takové, které si lidé poslechnou až koncem roku na novém CD. „Na koncertě v Grébovce má premiéru i můj nový singl, který oficiálně vyjde hned den poté, 19. května. Jmenuje se Měsíc a je to první singl, který jsem si, se vším všudy, připravil úplně sám,“ uvedl Vojta Drahokoupil na akci Den rodiny WomenforWomen v pražské Grébovce.

 

Herečka Michela Dolinová už má obě dcery dávno dospělé, přesto se stále rády vidí a mají si o čem povídat. „Já jsem ve 13 letech odešla z Frýdku-Místku do Prahy na internát. Myslím si, že to bylo hodně brzo. Rodiče by měli s dětmi prožít pubertu, protože tam se tříbí názory, děti se hledají a právě tady potřebují zázemí. Ale pak šup s nimi do světa. Moje dcera Julie se teď skoro po roce vrátila z Austrálie a i po těch všech smutcích a propadech to byla pro ni úžasná škola života,“ uvedla Michaela Dolinová na Dni rodiny WomenforWomen a přiznala, že svým dospělým dcerám občas poradí. „I když jsou holky dospělé, nechci, aby opakovaly chyby, které jsem dělala já. Už je nevychovávám, ale spíš jim poradím třeba ohledně etikety nebo mezilidských vztahů. Je mi jasné, že až holky budou mít svoje rodiny, nebudeme se vídat tak často. Ale když mám vedle sebe hodného mužského a také dost práce, dobře se to snáší. Zvlášť, když vím, že stále máme k sobě hodně blízko.“

 

Spokojená s průběhem akce Den rodiny Women for Women byla i manažerka charitativních projektů manželů Tykačových, paní Jana Skopová. „Tuto velkou akci si připravujeme sami. Chceme, aby byla dostupná všem rodinám a proto je vstup, kulturní program i některé další aktivity pro všechny zdarma. Snažíme se, aby si každý na Dni rodiny našel to, co ho baví nebo zaujme. A hlavně si přejeme, aby si to všichni užili a měli spoustu společných zážitků.“

 

Záměr s oslavou Dne rodiny se organizaci Women for Women daří. Každým rokem zavítá na charitativní akci čím dál tím více rodin, které si společně užijí krásný den. Tak se těšme na příští, už 5. ročník charitativní akce Den rodiny Women for Women.

 

 

O Women for Women, o. p. s.

Obecně prospěšná společnost Women for Women byla založena v roce 2012 manželi Ivanou a Pavlem Tykačovými. Pomáhá především samoživitelům, kteří jsou ohroženizejména psychicky, ekonomicky a sociálně. Společnost vydala knihu Jak přežít první (k)rok - Praktický průvodce nejrizikovějším obdobím samoživitelství, každoročně pořádá Den rodiny v Grébovce a je známá především díky úspěšnému celorepublikovému projektu Obědy pro dětia kampani nejnovějšího projektu Adoptuj Marii