středa 4. srpen 2021 0:00

Nový film o oblíbeném ušákovi: Králíček Petr bere do zaječích

Do našich kin míří další rodinný film o králíčku Petrovi. Děti určitě potěší jeho nová dobrodružství, ve kterých si Petr trochu pokazí vztahy se svými kamarády, ale pak vše napraví. Film je mistrným propojením animovaného světa králíků a dalších zvířátek se světem reálným.

Příběh začíná svatbou Petrovy kamarádky Bey s Thomasem a poté oba mladí lidé začínají žít s Petrem i ostatními králíčky jako rodina. Králíček Petr se snaží být co nejhodnější, ale stále se mu nedaří dojít zaslouženého uznání. Bea píše další knížku o Petrových dobrodružstvích, kde však po radách nakladatele nevylíčí Petra příliš sympaticky. A tak zklamaný Petr uteče a najde si nové kamarády, u kterých nalézá obdiv a pochopení pro své lumpárny. Dokonce se zaplete do veliké loupeže a způsobí nesnáze své lidské i králičí rodině. Víc už prozrazovat nebudeme, přijďte se na nová dobrodružství Králíčka Petra podívat.

 

Film je inspirován příběhy a postavami spisovatelky Beatrix Potterové, scénáře a režie se ujal Will Gluck. Za zmínku stojí i podmanivá hudba skladatele Dominica Lewise a perfektní český dabing. V českém znění uslyšíte například Jana Dolanského, Zuzańu Vejvodovou, Michala Jagelku, Tatianu Dykovou, Jiřího Lábuse, Jana Battěka, Terezu Bebarovou, Ondřeje Brouska, Otakara Brouska, Jana Šťastného, Jiřího Lábuse a Hanu Vagnerovou.

 

Film Králíček Petr bere do zaječích bude mít v našich kinech premiéru 5. 8. 2021