neděle 30. říjen 2016 0:00

Colmar – sportovní oblečení ovlivněné módou a módní oblečení ovlivněné sportem.

Italská rodinná firma Colmar je na trhu již přes 90 let a vždy byla synonymem kvality, stylu a italské elegance. Jejím specifikem je lyžařské oblečení, ale produkuje i módní kolekce a oděvy pro další sporty. Lyžařské modely vytváří ve spolupráci s nejlepšími lyžaři Světového poháru a to již od 50-tých let 20. století.

Tváří značky se stal například Toni Sailer (držitel všech zlatých medailí v alpském lyžování na Olympiádě v Cortině roku 1956), Gustavo Thoeni (čtyři celková vítězství ve Světového poháru a olympijský vítěz v obřím slalomu) a světovou proslulost firmě přinesl v osmdesátých letech nedostižný Alberto Tomba. I v současnosti obléká Colmar ty nejlepší závodníky a národní týmy.

 

Nejen vrcholoví sportovci, ale i rekreační lyžaři a vyznavači freeridu ocení oblečení Colmar, které se vyznačuje funkčností a lehkostí - zahřeje, ale na svahu nezatíží.

 

V posledních letech rozšiřuje Colmar svoje působení a vyvíjí fashion oblečení Colmar Originals. Protože však Colmar miluje sport - i módní kolekce jsou jím ovlivněny. A dá se říci, že uplatnění módních trendů má naopak dopad na kolekce sportovní.

 

Název Colmar vznikl jako akronym jména zakladatele Maria Colomba. I zástupci všech dalších generací Colombů byli ve vedení Colmaru. Na sklonku letošního léta přijel do Prahy představit novou podzimní a zimní kolekci Stefano Colombo, marketingový ředitel Colmaru a představitel již čtvrté generace Colombů.

 

Nová kolekce je inspirována digitálním světem a novými technologiemi. Zaměřuje se na minimalistický styl, kombinuje různé druhy materiálů. Hlavními barvami jsou bílá, černá a šedá s osvěžujícími prvky žluté, červené a modré. Výraznější barvy jako je oranžová a zelená jsou určeny pro free-riding a outdoor. Nechybí lehounké prošívané péřové bundy se 100% praným a sterilizovaným peřím, pro dámy v oboustranné variantě, kdy z jedné strany je bunda jednobarevná a z druhé má nápaditý design. Kolekce nezapomíná ani na děti a přináší pro ně pohodlné, hřejivé a funkční modely v jemných barvách.

 

Oblečení Colmar je u nás k dostání ve více než padesáti obchodech a prodává se již přes 20 let. Představuje jednu z nejlepších značek v oblasti sportovního, lyžařského oblečení. Rovněž oděvy na golf jsou ve špičkové kvalitě, na tomto poli spolupracuje vedení firmy s řadou uznávaných golfistů, v přední řadě s Lorenzem Gagli, Andreou Pavanem, Federicem Colombem a Marco Crespim.

 

Módní kolekce Colmar Originals představuje designovou luxusní městskou módu, jak je však pro Colmar typické – ovlivněnou sportem.