neděle 25. únor 2018 0:00

Šperky DYRBERG/KERN pro jaro a léto 2018

Dánští návrháři šperků Gitte Dyrberg a Henning Kern hledají inspiraci pro svoji tvorbu po celém světě. Pro letošní kolekci se nechali inspirovat Marokem, okouzlila je především zahrada Majorelle v Marakéši. Její tvůrce francouzský malíř Jacques Majorelle k dekoraci zahrady i svého domu v ní použil zvláštní odstín modré barvy, která nese jeho jméno: „Bleu Majorelle“.

V roce 1980 převzal zahradu a dům módní návrhář Yves Saint Laurent. Rád zde odpočíval pod stínem stromů a načerpával inspiraci pro svou práci. Miloval toto místo tak, že si přál, aby po smrti byl jeho popel rozprášen po zahradě.

 

Šperky DYRBERG/KERN z nové kolekce nazvané „Oase“ nesou motivy vycházející z této zahrady i samotného Maroka. I barvy připomínají podněty z Maroka – modrá, zářivě žlutá, červená, fialová, zelená, bledá růžová, ale i krajinná šedá a béžová. Do „Oase“ patří několik podkolekcí - pro „Marakéš“ jsou typické ručně vybírané polodrahokamy jako např. růženín a achát; podkolekce „Cactus“ je ovlivněna tvary kaktusů a sukulentů; v „Medině“ jsou hlavním prvkem ozdobné třásně v pestrých barvách a nejvýraznější šperky z podkolekce „Biloba“ jsou inspirované tvarem listů stromu Gingo biloba, který známe i pod českým názvem jinan dvoulaločný.

 

Kdo chce šperky přizpůsobovat své individualitě či momentální náladě, sáhne po řadě Compliments, kde ke šperkům může vybírat různé šroubovací topy.

 

Barvami zářící kolekce pro jaro a léto 2018 je již dostání od února 2018 v prodejnách MIЯROR v Arkádách Pankrác, Metropoli Zličín, Olympii Brno a na www.mirrorshop.cz.