Vyzkoušejte kávové crème brûlée
Suroviny (na 5 zapékacích misek):
70 g vaječných žloutků
30 g cukru krupice
80 g čerstvě uvařené kávy L´OR
160 g smetany ke šlehání (s minimálně 33% tuku)
třtinový cukr na karamelizaci
Postup: V míse smíchejte žloutky s cukrem. Kávu se smetanou vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Poté přilijte k žloutkům s cukrem a promíchejte. Směs naplňte rovnoměrně do zapékacích misek.
Do plechu nebo formy s vyššími okraji vlijte vařící vodu a vyskládejte do ní naplněné misky. Vodní lázeň by měla dosahovat do ¾ výšky zapékacích misek. Vložte do trouby předehřáté na 120° C a pečte asi 30 minut. Dejte vychladit alespoň na dvě hodiny do lednice. Před servírováním posypte třtinovým cukrem. Pomocí flambovací pistole zahřívejte cukr, doku na povrchu nezkaramelizuje a nevytvoří krustu zbarvenou dohněda.
Kávový drink
Suroviny na jeden nápoj:
20 ml Kahluy
20 ml třtinového rumu
dvojité espresso
mléko na mléčnou pěnu
kávová zrnka na ozdobu
Postup: Dvojité espresso spaříme společně s třtinovým rumem, aby se vypařil základní alkohol. Připravíme si mléčnou pěnu a necháme ji odstát. Následně do skleničky nalijeme Kahluu, přidáme espresso s rumem a smícháme. Poté přijde na řadu mléčná pěna, kterou opatrně nalijeme do skleničky, aby zůstala na povrchu a vytvořila dvoubarevný efekt drinku. Na závěr drink ozdobíme kávovými zrnky a můžeme podávat.