pondělí 14. květen 2018 0:00

V České republice se zrodil Světový den nealkoholických koktejlů, oslavte jej s námi

Oslavte příchod léta netradičně namíchanými nápoji bez obsahu alkoholu. V sobotu 16. června propukne historicky první Světový den nealkoholických koktejlů. Stejný den se již poosmé koná i mezinárodní soutěž v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink (MGD).

Staňte se pro tyto dny také barmanem a nechte se unést nekonečným množstvím variací a chutí. Připravte originální drink pro celou rodinu a své blízké.

 

Nealkoholické koktejly letos poprvé oslaví svůj světový den, který vznikl v Česku. Zapojte se do oslavy drinků bez kapky alkoholu. Vyzkoušejte si něco nového, naservírujte blízkým vlastnoručně vyrobený drink a vykouzlete jim úsměv na tváři stejně tak, jako se o to budou snažit další lidé u nás i po celém světě. Originální koktejl osvěží v nadcházejících letních dnech, potěší svým vzhledem a je vhodný naprosto pro každého a pro jakoukoliv příležitost.

 

Neodolatelný nápoj zvládne hravě připravit každý. Stačí dát průchod tvořivosti a fantazii. Vyzkoušejte netradiční ingredience, jako například bylinky a oslňte hosty speciálním drinkem, který si oproti alkoholické variantě může vychutnat opravdu kdokoliv!

 

Světový den nealkoholických koktejlů, který podporuje stávající trend zdravého životního stylu, si užijete každoročně vždy třetí červnovou sobotu. Podnět k zahájení jeho oslav vzešel od Mezinárodní barmanské asociace (IBA), k čemuž se vyjádřil její prezident Aleš Svojanovský „Obliba nízkoalkoholických a nealkoholických koktejlů v posledních letech setrvale roste. Světoví top barmani kladou na práci s nimi velký důraz a v jejich barech se již nealkoholické drinky kvalitou a užitou kreativitou vyrovnají těm alkoholickým. Ustanovení Světového dne nealkoholických koktejlů proto vnímám jako logický příspěvek k tomuto globálnímu trendu a společnost Karlovarské minerální vody díky aktivitám spojeným se značkou Mattoni jako jednoho z výrazných hráčů na poli nealkoholických koktejlů.“

 

Světový den nealkoholických koktejlů vyvrcholí 16. června 2018 osmým Mistrovstvím světa Mattoni Grand Drink 2018. To se koná pod záštitou Mezinárodní barmanské asociace (IBA). Oficiální vodou IBA, určenou k přípravě koktejlů, se stala díky svým vlastnostem a unikátní chuti přírodní voda Mattoni, která v koktejlu ideálně nese a maximálně rozvíjí všechny jeho nuance a vůně.

 

Soutěž a vyhlášení vítězů tradičně završí zábavný Mattoni koktejl festival, který proběhne ve stejný den na Staroměstském náměstí v Praze. Zde budou mít diváci možnost ochutnat jedinečné nealkoholické koktejly, poznat současné trendy v barmanské branži a užít si skvělou hudební show.

 

Pro inspiraci – vítězný koktejl Jiřího Boháče n národním kole MGD 2018

 

IQ Mattoni

 

Ingredience:

* 50 ml Klamathu Sol semilla (1 g/dl neperlivé vody)

* 50 ml čaje White Anastasia Kusmi tea (4 g/dl neperlivé vody)

* 20 ml mateřídouškového sirupu Cameljus

* 5 ml limetového freshe

* 120 ml Mattoni perlivé

Ozdoba: ovocný špíz

 

Postup přípravy:

 

Do láhve nalijeme Mattoni perlivou a necháme vychladit v nádobě s ledem. Do míchací sklenice nalijeme Klamath, čaj, limetový fresh a mateřídouškový sirup, zasypeme ledem a pečlivě promícháme barovou lžící. Přes sítko nalijeme do láhve a ozdobíme špízem z jahod a borůvek. Láhev nechte v chladící nádobě a popíjejte z menších skleniček.