čtvrtek 1. listopad 2018 0:00

Advent na zámku Chateau sv. Havel

Adventní čas pro mnoho z nás už tradičně znamená návštěvy předvánočních trhů s horkým svařákem, v tuzemsku i za hranicemi. Letošní adventní sousedské zastavení, které nachystal oblíbený šéfkuchař Ondřej Slanina v novogotickém zámku Chateau St. Havel na Praze 4, se ponese ve vídeňském stylu! Proto si nenechte ujít první prosincovou sobotu, a dorazit můžete hned po ránu. Nudit se určitě nestihnete.

Vánoční atmosféra na zámku Chateau St. Havel je vyhlášená. Proto i letos, již tradičně, připravil Ondra Slanina bohatý program spojený s výlovem zámeckého rybníka a svařákem rozlévaným do zámeckých hrnečků – které si budete moci odnést domů. Těšit se můžete na lahůdky v podobě oblíbené rybí polévky nebo kapřích hranolků, pečené sele a kaštany. S Ondrou si také budete některý z receptů moci osvojit při kuchařské show, která proběhne pod širým nebem.

 

Kromě toho bude k vidění tradiční rybářské řemeslo při výlovu jednoho z idylických zámeckých rybníků, kterým celý den zahájíme již v 9 hodin ráno. Otevře se vánoční jarmark, kde nebudou chybět ani vyhledávané ručně vyrobené adventní věnce a ozdoby, zámecké dobroty – cukroví, makronky či paštiky, nebo stánek Zajíčka na koni, kde bude možné zakoupit výrobky hendikepovaných klientů na

 

podporu stejnojmenné nadace. Pro malé kutily je nachystaná dětská tvořivá dílna se sklárnou Kavalier, divadélko, malování na obličej i opékaní špekáčků výběrové řady Uzeniny od slaniny. S naší cukrářkou pak malí i velcí umělci budou soutěžit o nejlépe nazdobený perníček. Nebude chybět ani jarmarecká tombola, takže si s trochou štěstí odnesete kromě spokojené vánoční nálady i vánoční dárek pro celou rodinu. Vrcholem programu ale určitě bude rozsvícení vánočního stromu v 16 hodin na nádvoří hotelu.

 

Přijďte spolu s námi zahájit letošní advent již v sobotu 1. prosince 2018 Chateau St. Havel. Stačí přijmout pozvání šéfkuchaře Ondry Slaniny a vydat se do Prahy 4, Před nádražím 1/6.

 

www.svatyhavel.cz