čtvrtek 20. srpen 2020 0:00

Karolina představuje novou show pro děti Karol a Kvído

Karol a Kvído je nová show pro děti od 3 do 8 let. Tvůrkyně projektu, muzikálová zpěvačka a herečka Karolina Gudasová Neuvirthová tak zaplnila mezeru na poli současné kvalitní dětské tvorby. Sama v ní tančí i zpívá, nahrála nové CD a na youtube kanálu Karol a Kvido lze shlédnout prvních pět videoklipů. Od ledna bude Karol se svou show jezdit po celé republice. Na koncertech nebude chybět doprovodný program-malování na obličej, cukrová vata, popcorn, Kvídovy tvořivé dílny, focení a spousta další zábavy. Lístky jsou již v prodeji na www.karolakvido.cz.

Karolina Gudasová Neuvirthová je nejmladší držitelkou ceny Thalie za mimořádný jevištní výkon v oboru muzikál, je členkou divadla Semafor, hraje v úspěšných titulech jako Mýdlový princ v divadle Broadway, ztvárňuje Markétku v Mefistovi v divadle Hybernia a měla nespočet hlavních rolí v Divadle J.K.Tyla v Plzni. Současně je také matkou dvou malých dětí, dvouleté Emilky a ročního Marka, a právě pro ně na české scéně postrádala kvalitní dětskou tvorbu. Rozhodla se tedy, že ji vytvoří sama. Oslovila své kamarády, a tak postupně vzniká první hudební CD, natočilo se prvních pět videoklipů, které můžete vidět na youtube a vznikl doprovodný program a tvořivé dílny, které budou doprovázet show po celé republice. První koncert se koná 23.1.2021 v kině Dlabačov a následovat budou další města v České republice. Se svou show bude také Karol vystupovat na různých akcích již od letošního léta.

 

Karol se obklopila těmi nejlepšími, a tak se choreografie celého projektu ujal Lukáš Vilt, s nímž spolupracovala na několika inscenacích v Divadle J. K. Tyla v Plzni. Náměty písní pochází přímo od Karol, hudbu skládá Jary Tauber a texty Tomáš Dvořák. Na videoklipech se podílí Martin Šesták (režie a scénář), Chaply RZBLZ (kamera a střih) a animaci Kvída zajišťuje Kiki Hrdličková.

 

Více informací a program show najdete na www.karolakvido.cz. Děti si zde také mohou vybrat panenku, panáčka, batohy, kšiltovky, odrazky a jiné dárky pro radost s motivy Karol nebo Kvída a již v září zde bude k prodeji také CD se všemi písněmi. Připravují se také zpěvníky s texty písní a taneční choreografie, podle které se děti budou moci naučit tance z jednotlivých videoklipů. Příští léto mohou se mohou děti od 5 do 11 let přihlásit na tábor, kde budou mít hodiny tance, zpěvu, herectví a různých tvůrčích procesů.