čtvrtek 24. září 2015 0:00

Nový Carnilove – Ke kořenům psa

Zmínky o soužití člověka a psa jsou historicky doložené z doby 12 000 let př. n. l. Pes se stal životním partnerem člověka a během společného soužití mu přizpůsobil svou potravu. Ta se s příchodem zemědělství stále více vzdalovala anatomickým a genetickým dispozicím psa, které jsou adaptované k příjmu převážně živočišných zdrojů.

Proto společnost Vafo Praha přichází s inovovanou řadou Carnilove, která respektuje přirozené potřeby psa recepturami se 70% podílem masa divokého původu ze soba, kachny, bažanta, krocana, jehněte, divočáka a lososa. Zároveň se vyhýbá rýži či bramborám a 30 % rostlinných surovin je tvořeno žlutým hráškem, tapiokou, lesním ovocem, zeleninou, bobulemi a bylinami.

 

Receptury Carnilove jsou unikátní v tom, že spojují hned několik nutričních specifik: neobsahují žádné obiloviny, ani brambory a jsou naopak tvořeny vysokým procentem masa z divokých zvířat, potažmo vysokým procentem proteinů. Navíc jsou k dispozici ve variantě pro štěně i dospělého psa, a to hned v sedmi bílkovinných kombinacích. Vysoce stravitelná krmiva Carnilove pokryjí veškeré potřeby psů už při malých krmných dávkách. Investice do krmiva pak má i ekonomický efekt: jeden pytel krmiva vydrží výrazně delší dobu, navíc je trávicí trakt zvířete méně zatěžován.

 

Bez obilovin a brambor

 

Přestože obiloviny tvoří součást běžných krmiv, nejde o přirozenou součást potravy původních psů. Nadbytek energie z obilovin či brambor nedokáží využít a ukládají ji v těle v podobě tuku. Carnilove se vrací k přirozeným zdrojům potravy psů – šelem, a proto neobsahuje žádné obiloviny, nebo brambory.

 

Maso z divokých zvířat

 

Naopak maso a ostatní živočišné tkáně jsou zdrojem proteinu, základních stavebních kamenů svalstva tělesných tkání. Široké spektrum pečlivě vybraných zdrojů proteinu v recepturách Carnilove představuje maso ze soba, kachny, bažanta, krocana, jehněte, divočáka a lososa. Maso v krmivech

 

Carnilove pochází z kontrolovaných chovů z České republiky, Německa, Finska, Skotska, Norska a Austrálie.

 

Lesní ovoce, zelenina, byliny a další přírodní látky

 

Ovoce, zelenina a byliny jsou běžnou součástí jídelníčku původních psů. Jsou zdrojem živin, vlákniny a zásobují organismus potřebnými vitamíny. Carnilove obsahuje skladbu ovoce a bylin bohatých na přírodní antioxidanty, které podporují přirozenou ochranu buněk těla, posilují imunitu a chrání organismus proti předčasnému stárnutí.

 

Kombinace účinných přírodních látek podporuje trávení, zvyšuje využitelnost živin v organismu a dodává vyvážený obsah nestravitelné vlákniny, která zlepšuje zdraví trávicího traktu. Kvasnice také fungují jako přírodní antiparazitikum. Yucca má dále pozitivní vliv na metabolismus a snižuje objem a zápach exkrementů.

 

Kořen z čekanky a mořská rasa tvoří kombinaci bioaktivních látek, které správným směrem ovlivňují celkové zdraví a imunitu organismu. Navíc obsahuje mannan-oligosacharidy, které potlačují výskyt negativních bakterií ve střevě, a tím střevní mikroflóře. Mořská rasa je přirozeným zdrojem minerálů, stopových prvků a aminokyselin, které podporují buněčnou imunitu, činnost štítné žlázy a metabolismu.

 

Samozřejmou součástí receptur je i lososový olej, zdroj Omega-3 nenasycených mastných kyselin, které podporují zdraví nervové a kardiovaskulární soustavy, posilují kvalitu kůže a srsti a mají vliv na řadu dalších tělesných funkcí. Schránky mořských korýšů a chrupavky dodávají tělu psa chondroprotektiva.

 

A konečně... Bez chemie

 

Složení krmiva Carnilove je garantovaně bez chemikálií, konzervantů a umělých barviv. Kompletní krmivo tvoří základ denního příjmu živin psa. Kvalita a nutriční skladba krmiva má zásadní vliv na celkovou kondici a pohodu psa. Chemické látky ani umělé přísady do jeho potravy nepatří a jejich hromadění v organismu může způsobit vážné zdravotní problémy. Výrobní proces krmiv Carnilove je šetrně nastaven tak, aby byla maximálně zachována nutriční bohatost vstupních surovin.

 

Soutěž

 

Chcete vyhrát balení Carnilove pro vašeho zvířecího mazlíčka? Pak odvězte na naši soutěžní otázku:

 

Krmiva Carnilove obsahují i lososový olej, který je zdrojem jakých nenasycených mastných kyselin?

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 10. října 2015 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla.

 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "carnilove"

 

Tři vylosovaní výherci získají krmivo Carnilove a jako bonus pytlík sušených mas pro psy.