středa 9. prosinec 2015 0:00

Vyhrajte oranžové víno od Ludwiga

Jedním z velkých vinařských hitů je oranžové víno, které rozšiřuje doposud známé dělení vín na bílé, růžové a červené. Oranžové víno se připravuje z odrůdy Rulandské šedé, má šedorůžové bobule, protože vzniklo jako mutace Rulandského modrého a při delším ležení na matolinách získává oranžovou, až lehce měděnou barvu.

Ale nejde jen o barvu. Také v chuti je cítit výrazná přítomnost taninů a oříškových tónů, kterou doprovází příjemná vůně pomerančů a bylin.

 

„Naše oranžové víno, odrůdově Rulandské šedé pozdní sběr 2014, pochází z mikulovské podoblasti z deset let starého vinohradu, který je veden kompletně v bio režimu. A protože oranžové víno má díky tříslovinám vyšší stabilitu, není nutné ho výrazně sířit," popisuje původ nového vína marketingová ředitelka vinařství Ludwig Liana Hrabálková s tím, že oranžové víno zařadili do svého portfolia vůbec poprvé.

 

„Ročník 2014 nebyl jednoduchý a oranžové víno má zatím poněkud vyšší kyselinu. Proto je lepší nechat láhev před podáváním vydýchat, neboť jeho vůně se během několika hodin krásně uvolní a konzument získá mnohem komplexnější a harmoničtější zážitek," doplňuje Liana Hrabálková a dodává, že oranžové víno se hodí jako doprovod ke krůtě s ořechovou nádivkou.

 

 

Soutěž:

 

Z jaké odrůdy vína se připravuje oranžové víno Ludwig?

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 18. 12. 2015 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla.

 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "víno":

 

Tři výherci získají dvě exkluzivní vína od vinařství Ludwig.