čtvrtek 13. říjen 2016 0:00

Soutěž: Vyhrajte vína z Vinařství Ludwig

Tradiční odrůdy vinné révy získávají velkou konkurenci v podobě nově vyšlechtěných rezistentních odrůd, které jsou mnohem odolnější a daleko lépe se vyrovnávají s mrazy, škůdci či s houbovými plísněmi. Zdravé hrozny nepotřebují téměř žádnou chemickou ochranu, a tudíž maximálně vyhovují současnému trendu volajícímu po zdraví neškodných bio potravinách.

„Nově vyšlechtěné rezistentní odrůdy mají na vinicích budoucnost. Například Hibernal se stává velmi populární a žádanější, proto jsme také vysadili již dva hektary a připravujeme další dva. Alibernet je poměrně stará odrůda, ale teprve teď nachází uplatnění jako odrůda sólová, dříve se totiž používala hlavně k dobarvení jiných červených vín,” vysvětluje Liana Hrabálková z Vinařství Ludwig, které ve spolupráci s exkluzivním partnerem, sítí Ahold, která provozuje prodejny Albert, připravilo zajímavou akci s názvem “Seznamte se!”, jež má širší veřejnosti představit nové a neznámé odrůdy a je doplněna jedním botrytickým výběrem.

 

Soutěž:

 

Chcete vyhrát víno z Vinařství Ludwig?

 

Pak stačí správně odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí:

 

Jak se jmenuje akce, kterou připravilo Vinařství Ludwig ve spolupráci se sítí Ahold, která provozuje prodejny Albert?

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 15. 11. 2016 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla.

 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "Ludwig".