čtvrtek 9. březen 2017 0:00

Zážitek pro pravé gentlemany v Restaurantu Hradčany

Veselý svátek oslavující irskou kulturu a vše zelené se blíží! Že Patrik byl gentleman, který dal Irům whiskey, se zpívá už i v prastaré lidové písni. Den svatého Patrika, který v pátém století přinesl do Irska křesťanství, je proto ideální příležitostí sejít se s přáteli u dobrého jídla a pití.

Ozdobte se zeleným trojlístkem a vychutnejte si některý z tradičních z irských pokrmů, které se budou v pražském Restaurantu Hradčany podávat ve dnech 13. – 17. 3. 2017.

 

Místní šéfkuchař Petr Patočka ví, co pravým gentlemanům chutná, vařil totiž pro evropské šlechtice i pro americké prezidenty. Irské gastronomické speciality, které pro vás připravil, si můžete dopřát nejen ve stylové restauraci, ale také v její anglosaské knihovně s jedinečnou atmosférou vytvořenou plápolajícím krbem.

 

Budete mít navíc příležitost vychutnat jedinečnou whiskey z limitované edice, kterou každoročně na sv. Patrika připravuje značka Jameson. Neváhejte, tato specialita již tradičně mizí z barů nanejvýš po pár dnech! Letos ponese šlechetné irské motto Chance your arm a nabádá muže k odvaze riskovat pro správnou věc. V Restaurantu Hradčany můžete „zeleného“ Jamesona také porovnat s dalšími pěti druhy té nejlepší irské whiskey.

 

Po aperitivu vám bude servírován jemný brokolicový krém s mangoldovým válečkem, crème fraîche s bazalkou, hlavní chod si můžete vybrat ze tří variant:

 

* Tradiční irské solené hovězí, kapusta, mladá karotka, brambory Grenaille pečené s tymiánem, pepřová omáčka

* Lososové filátko s bylinkami, terinka z lososa v kapustovém listě, gratinované brambory, omáčka ze zeleného chřestu

* Špenátové ravioli s ricottou, rukolová omáčka, hobliny sýru Basiron

K pití vrchní barman Jiří Burda doporučuje zkusit zelené pivo nebo některé z irských piv s trojlístkem. Menu uzavírá tradiční dezert St. Patrick cheesecake s pistáciemi, doplněný sorbetem ze zeleného jablka.

 

Cena menu: 990 Kč / os.

 

Speciální barová nabídka Koktejl „Divotvorný hrnec“ se zelenými palačinkami, pistáciovou zmrzlinou, zmrzlinou ze zeleného jablka a mátovou omáčkou

 

Cena: 240 Kč / os. www.hradcanysavoyprague.com

 

Rezervace jsou možné na tel. +420 605 295 208 nebo na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Adresa: Hotel Savoy Prague, Keplerova 6/218, 118 00 Praha 1

 

Možnost parkování v hotelové garáži či přilehlém okolí.

 

 

Soutěž:

 

Chcete vyhrát Trojlístkové zelené menu svatého Patrika v Restaurantu Hradčany?

 

Pak stačí správně odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí:

 

Jaký dezert obsahuje Trojlístkové zelené menu svatého Patrika v Restaurantu Hradčany?

 

Vyhrává 150. a 250. správná odpověď.

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 13. 3. 2017 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla.

 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "Menu".