pondělí 11. listopad 2019 0:00

Hra pro letošní Vánoce Drzé opice s pravidly, která povolují plácání soupeře plácačkou

Oblíbený nástroj všech dětí – plácačka – se konečně dostal do pravidel rodinné deskové hry Drzé opice. Hra je z dílny úspěšného autora společenských her Dána Martina N. Andersena, se kterým český výrobce EFKO dlouhodobě spolupracuje. Tentokrát jde o akční a postřehovou zábavu.
Plácání soupeře plácačkou ve tvaru ruky má ale jasná pravidla. Ve hře se nejedná o bezhlavé plácání kohokoli a čehokoli. Rozhoduje kartička se správným druhem opice. Rychlá reakce pak hráči umožní získat soupeřovu kartu. Vyhrává ten, kdo má karet nejvíce. Jde o postřeh a pohotovost, která se hodí i v běžném životě. K této hře patří i velké emoce, napětí a smích pramenící z dobré zábavy. Tato originální a jedinečná společenská hra je dobrým tipem na vánoční dárek.

 

„ Plácnout smí hráč soupeře teprve ve chvíli, kdy po rychlé reakci musí zjistit, zda na kartičce spoluhráče je správný obrázek opice. Opice se liší podle výrazu tváře a podle barev. Každý z těchto symbolů je na jedné z kostek. Komu se to povede, získává kartu opice. U této hry jde především o postřeh, pohotovou reakci a povolení jindy zakázaného. A pokud se dětem dovolí něco, co běžně nemohou, jsou velmi citlivé a obezřetné,“ uvádí Miroslav Kotík, majitel a ředitel společnosti EFKO – karton s.r.o.

 

Drzé opice je typická rodinná hra pro děti i dospělé určena hráčům od osmi let. Při této hře si každý hráč procvičí postřeh a pohotové reakce. Každý hráč položí ruku na vylosovanou kartu. Na kartách jsou vyobrazené různé tváře a barvy opic. Hodí kostkami, které náhodně určí konkrétní výraz a barvu opice.

 

Nyní se snaží všichni hráči rychle najít tu správnou opici a rychle ji „chytit“. V praxi to znamená co nejrychleji „plácnout“ po prstech plácačkou protihráče, který má tuto opici na kartě. Tím získává protihráčovu kartu. Ale pozor, aby se sám hráč nestal chyceným, plácnutým. Při hře si hráči užijí obrovské množství legrace, dávku smíchu, ale i herního napětí. Pro náročné hra obsahuje další stupeň obtížnosti se třemi kostkami. Plácačky jsou vyrobeny z extra měkkého materiálu.

 

Cena hry v obchodech je 399,-Kč. https://www.youtube.com/watch?v=W8jZpgJbgAI

 

Soutěž:

 

Chcete vyhrát hru Drzé opice?

 

Pak stačí správně odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí:

 

Jaká česká firma vyrábí hru Drzé opice?

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 20.11 . 2019 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla. 

 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "hra".