úterý 20. září 2016 0:00

Prague Surf Film Festival nabídne nezávislé filmy o surfování a cestování za surfingem

Pod názvem Prague Surf Film Festival (PRGSFF) se v pražském kině Pilotů v sobotu 1. října 2016 uskuteční největší přehlídka nezávislých surfingových filmů v České republice. PRGSFF divákům nabídne výběr oceňovaných mezinárodních snímků, ale také unikátní filmy, které vznikaly například na izraelsko-palestinském pomezí, na Islandu nebo v Austrálii. První ročník PRGSFF uvede také český celovečerní film z prostředí surfingu nazvaný Choose Your Wave. Festival bude probíhat v obou sálech zrekonstruovaného kina Pilotů již od sobotního dopoledne.

„Surfing je životní styl. Pro každého ale znamená trochu něco jiného, jak diváci poznají skrze filmy, které jsme zařadili do prvního ročníku PRGSFF,“ říká Aleš Kosina, ředitel Prague Surf Film Festivalu. „Uvedeme snímky, které přiblíží surfování v zemích na severu Evropy, kde bychom surfing úplně nečekali, ale představíme také filmy, jenž vznikaly v Africe, na Havaji nebo v Austrálii. Diváci se mohou těšit také na obdivuhodné dokumenty, které přiblíží surfování v jeho mnoha podobách,“ dodává Kosina.

 

Prague Surf Film Festival uvede celkem 12 filmů, jak dlouhých tak krátkometrážních. Mezi potvrzenými snímky jsou filmy z produkce americké, australské, britské, české, francouzské, německé a slovenské. Většina z nich bude mít v České republice premiéru. Často se jedná o filmy, které byly oceněny na obdobných festivalech v zahraničí.

 

O festivalovou náladu v kině Pilotů se postarají DJs, kteří si vezmou na starost hudební kulisu a po skončení filmových projekcí také afterparty. V rámci doprovodného programu se návštěvníci mohou těšit i na jógu pro surfaře, kterou připraví projekt MOJE JÓGA (www.moje-joga.cz). Proběhne také přednáška s následnou diskuzí o fenoménu river surfingu, kterou povede Jan Maršík, provozovatel první vlny na řece v Česku. Na své si tedy přijdou jak aktivní surfaři, tak návštěvníci, kteří hledají neotřelé filmové zážitky.

 

Vstupenky: pokladna kina Pilotů, Donská 19, Praha, Vršovice. Rezervace je možná také na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo na tel. čísle 720 030 151. Více informací a kompletní program na www.prgsff.cz nebo na www.facebook.com/PRGSFF.