čtvrtek 5. listopad 2015 0:00

Poznáváte šíleného Kloboučníka za Alenky v říši divů? Takhle jste Chantal Poullain ještě neviděli!

Chantal Poullain, zakladatelka Nadace Archa Chantal je herečkou mnoha tváří, ale pro projekt kalendáře Proměny se každoročně mění v nečekané postavy. Tentokrát jí autoři kalendáře, fotograf Petr Kurečka a režisér Marek Škarpa proměnili v postavu z filmu Tima Burtona. „Není to poprvé, co jsme vybrali pro Chantal postavu z filmu tohoto režiséra. Byla už Střihorukým Edwardem a když jsme hledali filmovou postavu, kterou ztvární tentokrát, vynořil se před námi tenhle potrhlý Kloboučník z Alenky v říši divů a bylo rozhodnuto," popisují výběr postavy autoři kalendáře Proměny 2016.

Proměny se vracejí k filmovým postavám už potřetí a samotný kalendář už po sedmé. „Vymýšlet sedm let originální postavy a vybírat zajímavá jména osobností, které je ztvární, je na celém projektu asi nejtěžší, ale zároveň nejzábavnější. K filmovým postavám jsme se vrátili i proto, že jsme v prvních dvou kalendářích na toto téma zdaleka nevyčerpali všechny nápady, které jsme měli v záloze. Navíc každý rok vznikají nové filmy a film nás oba prostě baví," vysvětlují Petr s Markem svou volbu tématu kalendáře Proměny 2016.

 

Chantal Poullain v postavě šíleného Kloboučníka z Alenky v říši divů čekala náročná, několikahodinová maskérská proměna. Té se tentokrát ujala zkušená vizážistka Veronika Milá, která na Proměnách spolupracuje už sedmým rokem a barrandovská vlásenkářka Jitka Mádrová, která vyrobila potrhlou Kloboučníkovu paruku. Kostým, který vychází z toho filmového, navrhla kostýmní výtvarnice Michaela Horáčková Hořejší, která si v týmu Proměn letos odbyla svoji premiéru.

 

„Bez týmu, který jsme za ty roky dali dohromady, by jsme nikdy nedokázali podobně náročné postavy, jakou je třeba Kloboučník, vůbec realizovat. Málokdo si uvědomuje, jak náročné přípravy jedna fotografie představuje," přibližují vznik Proměn autoři, Petr Kurečka a Marek Škarpa a dodávají: „Ty nejnáročnější maskérské proměny vždycky čekají na Chantal. Na jednu stranu proto, že Chantal má ráda postavy, na kterých je k nepoznání a na druhou stranu proto, že se na její proměně vždycky rádi vyřádíme. A kloboučník, to byla lahůdka."

 

Kalendáři PROMĚNY 2016 vzniká, jako každoročně, pro Nadaci Archa Chantal. „V nečekaných filmových rolích se tentokrát, vedle zakladatelky Nadace Archa Chantal - Chantal Poullain, představí velmi silná sestava. Posuďte sami: Jan Budař, Karel Gott, Karel Heřmánek, Bára Hrzánová, Milan Kňažko, Lenka Krobotová, Lilian Malkina, Vladimír Polívka, David Prachař, Jitka Schneiderová a Roman Šebrle," prozrazují jména z nového kalendáře PROMĚNY 2016 Petr s Markem.

 

Kalendář Nadace Archa Chantal PROMĚNY 2016 bude slavnostně pokřtěn 18. listopadu. Už v tuto chvíli je možné objednat kalendář v předprodeji na internetových stránkách www.kalendarpromeny.cz.

 

Součástí křtu bude opět i charitativní dražba, jejíž výnos spolu s výnosem z prodeje kalendářů podpoří charitativní projekty Nadace Archa Chantal, které realizuje na dětských odděleních českých zdravotnických zařízení.