pondělí 28. prosinec 2015 0:00

Miss World 2015 se stala Mireia Lalaguna Royo ze Španělska

Dnes se v čínském městě Sanya uskutečnilo finále soutěže Miss World 2015. Novou Miss World se stala Mireia Lalaguna Royo ze Španělska. V soutěži, jejímž heslem je „Krása pomoci", naši zemi reprezentovala Andrea Kalousová, Česká Miss World 2015. Úspěch sklidila nejen v dílčí sportovní soutěži. Na čínském ostrově strávila přípravami celý měsíc.

Vítězkou letošního 65. ročníku, který proběhl v prostorách Beauty Crown Grand Theater, se stala Mireia Lalaguna Royo ze Španělska. O korunku krásy bojovalo celkem 114 soutěžících. Před samotným finále je čekala například i sportovní soutěž, ve které se Andrea Kalousová umístila v TOP 25. Ve finálové TOP 5 byly tyto země: Španělsko, Rusko, Indonézie, Libanon a Jamajka.

 

Exkluzivní šaty pro Andreu připravila přední česká návrhářka Beata Rajská. Pro finálový galavečer si Andrea oblékla bílé zdobné šaty s dlouhým rukávem. „Andrea působí klidně až nesměle, ale pod povrchem skrývá neskutečnou energii a dravost. Právě to jsem chtěla svými návrhy podtrhnout," vysvětluje autorka. Mimo to si Andrea vezla i řadu dalších modelů, včetně červené večerní róby z hedvábné organzy a krajky nebo rozvernější šaty ve stylu Audrey Hepburn.

 

Česká módní manufaktura Rodná Hrouda stojí za Andreiným národním kostýmem. Moderní korzetový střih se inspiruje tradičním folklórem. Černé šaty zdobí ruční výšivka znázorňující koš s květinami, vrchní díl je dekorován důmyslně umístěným průhledným dílem i folklórními stuhami. Šaty autorka doplnila věnečkem do vlasů.

 

Andrea do Číny odletěla už koncem listopadu. Během několikatýdenních příprav na ni čekalo mnoho aktivit i dílčí soutěže. Zúčastnila se karnevalu, rodinného dne i slavnostního vyvěšení vlajky. „Naučila jsem se spoustu věcí, užila si neuvěřitelný měsíc zábavy a poznala jsem skvělé dívky. Ale těším se na klidné Vánoce s rodinou," říká Andrea. „Mám radost z parádního umístění ve sportovní výzvě i celkového v soutěži, vůbec jsem to nečekala," dodává.

 

Andreinu reprezentaci sledovala i ředitelka soutěže Česká Miss, Marcela Krplová: „Celý tým soutěže Česká Miss Andreu na Miss World bedlivě sledoval a povzbuzoval. Troufám si říct, že Andrea prožila nejkrásnější a nejnáročnější měsíc svého života, na který nikdy nezapomene. Patří ji velké poděkování za báječnou reprezentaci České republiky."

 

První Češkou, která v soutěži zvítězila, byla v roce 2006 Taťána Kuchařová. V loňském roce zvítězila Rolene Strauss z Jihoafrické republiky.