středa 23. prosinec 2015 0:00

Jak být šik na firemním večírku nebo plese

Zimní měsíce nejsou typické jen tím, že se těšíme na lyžování, teplota klesá pod bod mrazu, dříve se stmívá, ale také velkým počtem firemních večírků, plesů a dalších eventů.

Mužům stačí, když si vezmou na ples nebo večírek slušivý oblek s košilí a kravatou, možná ještě zanedbatelná chvilka strávená úpravou vlasů. Za to ženy mají nejen k večírkům, ale i k jiným typům oslav, velký vztah a na přípravu kladou velký důraz a tráví jí nemalou chvíli.

 

Motto: „Nejlepší barva na světě je ta, která nám jde nejlépe k pleti." Coco Chanel.

 

Na rozdíl od denního líčení je večer dovoleno daleko sytější a výraznější líčení. Vše ale záleží na tom, v čem se cítíte dobře. Pokud s líčením nemáte moc zkušeností, nechte se zkrášlit profesionální kosmetičkou ve vámi vybraném salonu nebo vyzkoušejte mobilní kosmetické a kadeřnické služby a odbornice se o vás postarají v pohodlí domova nebo kanceláře.

 

Krok za krokem s Veronikou Kleinerovou, majitelkou salónu krásy Dolce Diva Praha. (www.dolcediva.cz)

 

* Líčení by mělo začínat u kvalitního make-upu, který je co nejblíže tónu odstínu pleti.

* Poté by měl být nanesen pudr.

* Další částí jsou oči, kdy můžete vsadit na kouřové líčení, které se skvěle hodí k večerní akci. Nanášejte u řas černou nebo tmavě šedou linku tužkou, kterou štětečkem se stíny na oči rozetřete směrem od řas k obočí. Tmavším odstínem začínejte u řas a směrem od řas na víčko nanášejte světlejší.

* Nebojte se nanést i světlé stíny pod obočí, které celý vzhled oka rozjasní.

* Taktéž řasy si zaslouží pro tuto příležitost víc než jen přetažení štětečkem. Naneste víc vrstev a řasy případně rozdělte párátkem, aby nebyly nehezky slepené, nebo ještě lépe si nechte prodloužit řasy metodou řasa na řasu.

* Tvářenka – naneste nakonec na lícní kosti tmavší tvářenku.

* Rtěnka – večer můžete i při výrazných očích nalíčit linku rtů a doplnit leskem v barvě linek, případně světlejším.

* Úprava vlasů – velmi módní jsou teď donuty, neboli jednoduché drdoly s podložkou, které zvládnete i jistě doma sama. Případně si můžete nechat učesat účes přímo v salonu.

 

Víte, že ...

 

... pokud si přejete být na večerní akci opálená a neměla jste možnost pravidelně navštěvovat solární studio, můžete nově vyzkoušet aplikaci prémiového samoopalovacího nástřiku značky Xen Tan, díky kterému budete rychle a zdravě opálená? Tento samoopalovací nástřik vytvoří extrémně přirozené opálení i na té nejsvětlejší pokožce. Je bez parabenů a obsahuje kvalitní ingredience, které hydratují pokožku. Nástřik netvoří a nezanechává fleky na těle a vytrácí se postupně a rovnoměrně.

 

Taktéž jej neprovází zápach samoopalovacích prostředků.