úterý 12. duben 2016 0:00

Také rádi vzpomínáte na hezké chvíle?

Dnešní doba je charakteristická pořizováním fotografií. Každý chce zachytit své prchající okamžiky, co nejvěrněji. Rodina, dovolené, mazlíčci, úspěchy, majetek a tzv. selfies jsou témata, která se na snímcích vyskytují nejčastěji. Co se ale stane s fotkami pak? Existují totiž dva typy lidí: jedni nesnáší se přehrabovat v plné krabici s fotkami nebo v počítači ve složce plné snímků a druzí to milují.

Pro oba dva typy je tu fotokniha!

 

Fotokniha je hitem, který své čestné místo zaujímá stále ve více domácnostech. Není se čemu divit. Listovat v pěkně tematicky seřazených fotografiích z různých událostí v životě na lesklém papíře a s krásnou vazbou potěší každého. Navíc je to skvělý dárek, se kterým můžete potěšit partnera, člena rodiny či velmi blízkého přítele. Vaše vzpomínky budou hezky seřazeny a kdykoliv Vám k dispozici.

 

Vybrat jednu jedinou fotoknihu celkem z 18, které se dostaly do finále soutěže CEWE FOTOKNIHA roku 2015, byl opravdu nelehký úkol. Celebrity se ale se svěřenou úlohou bravurně vypořádali a vybrali skutečně tu nejlepší. V porotě byli: Michaela Doubravová, Karolína Gudasová, Iva Marešová, Jakub Ludvík, Peter Nagy, Patricie Solaříková, Pavel Šporcl, Jakub Wehrenberg.

 

Jako každý rok se na prvním místě umístila fotokniha s úžasným příběhem. Tento rok probíhal 6. ročník soutěže a zvítězila paní Jitka Sýkorová s fotoknihou Indie, střípky z Bombaje:

https://www.youtube.com/watch?v=4ujfnaMrgIA

 

Dojemné záznamy z rozvojové země pořizoval její manžel na cestách, který je vášnivým fotografem. Paní Jitka mu fotoknihu nechala vyrobit na památku na tyto nezapomenutelné okamžiky.

 

„Část mé rodiny žije v Americe. Když za nimi jedu, fotoknihu si vezmu s sebou, aby viděli, jak se mi daří a na čem všem pracuji," vysvětluje, „a teď se mi narodila neteřinka a tuto životní událost bych rozhodně chtěla mít zaznamenanou." Pochlubila se nám Karolína, která v současné době působí v divadle Semafor a připravuje se nazkoušení muzikálu Mefisto.

 

Členkou poroty byla i muzikálová zpěvačka Iva Marešová: „Mám zatím jednu fotoknihu a celou mi ji kompletně zpracoval Fotolab. Miluju, když se mohu prohrabovat starými fotkami v krabicích, nicméně jsem napoprvé zkusila vybrat své pracovní fotky z koncertů, divadla, atelieru, ale i ze soukromého života, abych měla všechny vzpomínky pohromadě. S výběrem mně pomáhal Jakub Ludvík, přeci jen je na fotky odborník." Iva Marešová je v poslední době hodně pracovně zaneprázdněná a dodává: „Právě teď se chystám na další muzikál, a to Mefisto, který podle prvních náznaků vypadá, že to bude parádní představení."

 

Pavel Šporcl již má jednu fotoknihu doma. „Mám zatím jednu fotoknihu, a to z naší svatby. Další zatím nemám, protože nenacházím čas na to, prohlížet těch deset tisíc fotek a vybrat z nich jen několik. Máme hotová alba holčiček z raného dětství. Z jejich dalších období jsou fotky zatím v počítači, na které se chystám a jsem již domluvený s Fotolabem a CEWE do budoucna, že využijeme opět jejich služeb, protože fotoknihy jsou skvělá věc!"

 

Ing. Pavel Schreiber, předseda představenstva CEWE - FOTOLAB, zavzpomínal na jeden zážitek jeho kamaráda s fotoknihou: „Můj dobrý kamarád s manželkou věnovali fotoknihu s jejich synem babičce, která z ní měla ohromnou radost. Každý večer opakovala rituál. Vzala si jí, listovala v ní, vzpomínala a těšila se na další návštěvu svého vnoučka. A to jsou chvíle, kdy máme ze své práce radost." dodal Pavel Schreiber.

Fotokniha je skvělá věc, která by neměla chybět v žádné domácnosti. Její výroba netrvá dlouho, není finančně náročná a budete mít památku na celý život.

 

Foto:

www.cewe.cz