středa 7. prosinec 2016 0:00

Užijte si nový rozměr zážitku s mobilní aplikací Grévin Praha

Nejzábavnější muzeum voskových figurín Grévin Praha představuje pilotní fázi mobilní aplikace, která přinese návštěvníkům nový rozměr zážitku z prohlídky a ještě více zábavy. Aplikace s názvem "Grévin Praha" využívá technologie iBeacon, díky které voskové osobnosti doslova ožívají, vypráví své příběhy a odhalují svá tajemství.

Na cestě muzejními světy provede návštěvníky s novou aplikací virtuální průvodce Bertie, maskot muzea, kterého pro pražský Grévin namluvil herec a hudebník Jan Maxián. Umělec je i kmotrem samotné aplikace.

 

Zábavná aplikace Grévin Praha funguje jako nový interaktivní multimediální průvodce muzeem. Návštěvníky informuje o českých i světových hvězdách, se kterými se zde mohou setkat. Formou zajímavostí, fotografií i videí přináší hostům podrobnosti nejen o životních příbězích osobností, ale popisuje také detaily z české historie a další pikantnosti. Pro ty, kdo mají rádi výzvy, jsou v aplikaci připraveny hádanky a hry k řešení. Odměnou jim budou mince, za které si se slevou mohou udělat radost v muzejním obchodě.

 

Aplikace je propojena s fotoaparátem v mobilním zařízení, takže uživatel pořídí jednoduše originální selfie s oblíbenou celebritou, aniž by musel přecházet na funkci fotoaparátu. Aplikace Grévin Praha má jednoduché ovládání a skvěle zpestří prohlídku muzea dětem i dospělým. Stačí zapnout Bluetooh a Wi-Fi v mobilním zařízení, nainstalovat aplikaci a užít si příjemnou zábavu.

 

Technologie iBeacon

 

Jde o první aplikaci v ČR využívající technologii iBeacon v zábavním průmyslu, která díky mikrolokaci s podporou Bluetooth 4.0 LE návštěvníkům automaticky zobrazí relevantní obsah na displeji jejich mobilního zařízení. Informace se objevují podle toho, v jaké místnosti muzea či u jaké voskové sochy se zrovna nachází. V celém muzeu je instalováno více než 100 majáků. Aplikace je k dispozici pro uživatele operačních systému iOS a Android ve čtyřech jazykových mutacích: češtině, angličtině, němčině a francouzštině.

 

„V zábavním průmyslu v ČR přicházíme s technologií iBeacon jako první. Díky digitální technologii nabízíme návštěvníkům rozšíření zážitku z prohlídky muzea. Vzhledem k velmi širokému využívání chytrých telefonů naší cílovou skupinou pro nás byl vývoj této mobilní aplikace jasnou volbou. Poselstvím značky Grévin je zprostředkovávat zábavu i vzdělávání. Jsem velmi ráda, že s aplikací Grévin Praha k tomu můžeme přispět vyprávěním originálních příběhů spojených s našimi hvězdami nebo zajímavých momentů z české národní historie.

 

Věřte mi, že se o každé osobnosti najde spousta zajímavostí. Proto má aplikace ambici na pravidelné rozšiřování," popisuje zrod myšlenky muzejní aplikace Veronique Jeannin, generální manažerka muzea Grévin Praha. „Vzhledem k naší oblibě využívat nové technologie a propojovat díky nim lidi se značkou je tato dnešní tisková konference s křestem aplikace zároveň naší první živě streamovanou na Facebooku," dodává Jeannin.

 

Maskot Bertie

 

Celou aplikací provází tajemná postava robota Bertieho, který je zároveň známý jako maskot muzea. Kdykoliv se během cesty muzeem objeví jeho symbol, ať už v aplikaci nebo na podlaze muzea, je pro návštěvníka připraveno zajímavé překvapení. Postavu, stejně jako scénografii celého pražského muzea, vytvořil francouzský designer Julien Bertevas. Robot Bertie upozorňuje nejen na zajímavé tipy, ale má také připravené zábavné hry a vědomostní kvízy. Hlas mu propůjčil známý hudebník a herec Jan Maxián. Při křtu aplikace tento kmotr nezapomněl na přání: „Společně s Bertiem přejeme, aby šlo vše hladce, aplikace přinesla nová dobrodružství v kouzelných muzejních světech a hlavně, aby návštěvníci nebyly jako z vosku."

 

Aplikace Grévin Praha z dílny Havas Digital

 

Nová mobilní aplikace Grévin Praha pochází z dílny Havas Digital Prague. Od prezentace prvotního konceptu až po uvedení do pilotního provozu uběhlo téměř 12 měsíců. Samotný vývoj bylo jedno velké dobrodružství, a to nejen díky nové technologii, ale i kvůli instalaci v prostoru muzea a ladění celé sítě majáků. Do testování aplikace byli zapojeni i uživatelé a v závěrečné fázi také nezávislá agentura.

 

„Společný projekt s muzeem Grévin Praha pro nás zdaleka nekončí, spíše začíná. Nyní jsme ukončili první etapu a aplikace jde do pilotního provozu. Důležité budou samozřejmě ohlasy uživatelů, které chceme při dalším vývoji zohledňovat. Již nyní však máme spoustu skvělých nápadů, které se do prvního vydání nevešly. V plánu je jak další multimediální obsah a další jazykové mutace, tak i zcela nové funkce a zajímavé interakce s prostředím muzea. Detaily však zatím nebudeme prozrazovat," dodává Tomáš Klečka, ředitel Havas Digital Prague.

 

Aplikaci Grévin Praha stahujte zdarma na Google Play a AppStore.

 

O aplikaci Grévin Praha

 

Seznamte se zblízka s českými i světovými legendami z oblasti sportu, kultury, historie, politiky a showbyznysu v Grévin Praha – nejzábavnějším muzeu voskových figurín. Aplikace Grévin Praha je obrazový a zvukový průvodce, umožní hrát hry a kvízy, získat odměny i fotit selfíčka. Odměny potom vyměníte za slevy v muzejním obchodě. S aplikací získáte spolehlivého průvodce všemi muzejními světy a dozvíte se detaily ze soukromí osobností, které u nás potkáte. Poznejte tajemství našich voskových hvězd! Těšíme se na vaši návštěvu. Aplikace Grévin Praha je dostupná ve čtyřech jazycích (ČJ, EN, DE, FR) a je ke stažení zdarma na Google Play (pro Android) i AppStore (pro iOS).

 

O Muzeu Grévin Praha

 

Nejzábavnější muzeum voskových figurín Grévin nabízí setkání s českými i světovými legendami z oblasti sportu, kultury, historie, politiky a showbyznysu. Díky originálnímu scénografickému ztvárnění se návštěvníci stávají svědky neočekávaných setkání, součástí dávné i nedávné historie a partnery hvězd filmového i hudebního průmyslu.

 

V Muzeu Grévin nejde zdaleka jen o přehlídku soch. Celá expozice je zpracována i jako cesta napříč historií a českou kulturou, každá socha v ní má svou roli či scénu. Scénografie do detailu ilustruje dobu a dodává celému zážitku realistický nádech umocněný hudbou a světelnými efekty. V přízemí muzea si mohou návštěvníci po prohlídce odpočinout u dobré kávy, ke které si mohou vybrat mezi domácími koláči a čerstvými sendviči. Milovníci šampaňského jistě nepohrdnou sklenkou Deutz, a nechybí ani pestrá škála nealkoholických nápojů.

 

Muzeu Grévin Praha byl udělen Certifikát výjimečnosti pro rok 2016. Toto ocenění vzdává hold podnikům, které v minulém roce získávaly od cestovatelů na TripAdvisoru nadšené recenze. Tento certifikát pomáhá cestovatelům nacházet a navštěvovat zařízení, která pravidelně poskytují skvělé služby.