úterý 14. únor 2017 0:00

82 % lidí chce zlepšit svůj sexuální život. Někteří změnou poloh, předehrou i erotickými hračkami

Nedávný průzkum společnosti We-Vibe ukázal, že se čtyři pětiny lidí snaží, aby byl jejich sex zajímavější. Více než třetina lidí chce intimní prožitek zlepšit změnou poloh, 62 % klade důraz na předehru a 61 % pak volí erotické pomůcky. Největší bariéra, jakou musejí překonat, je komunikace s partnerem. Kanadský výrobce erotických pomůcek We-Vibe provedl v září 2016 průzkum mezi 1000 mužů a žen ve věku 35 až 54 let. Vyplynulo z něj, že 82 % dotázaných se snaží vylepšit svůj sexuální život. Polovina ze zbylých 18 % uvedla, že největší překážkou je komunikace s partnerem. „Zatímco 77 % lidí se snaží zlepšit sexuální prožitek změnou poloh, 62 % klade důraz na předehru. Erotické pomůcky pak volí 61 % lidí,“ komentoval výsledky výzkumu Adam Durčák ze sexshopu Růžový slon, který se problematikou partnerského sexuálního života zabývá.

Právě erotické hračky mají velký vliv na zlepšování komunikace mezi partnery. Z průzkumu vyplynulo, že 51 % lidí, kteří si nějakou erotickou pomůcku koupili, mluví se svým partnerem o sexu častěji.

 

Lidé používající erotické hračky též lépe zvládají instruovat své partnery o tom, co je jim příjemné nebo co by při sexu chtěli. 44 % z respondentů, kteří si erotické pomůcky zakoupili si dále myslí, že je jejich sex oproti jiným lidem zajímavější. Uživatelé erotických hraček jsou rovněž se svým sexuálním životem o něco spokojenější (68 %), než ti, kdo je nevyužívají (58 %).

 

O sexshopu Růžový Slon

Sexshop Růžový slon již 14 let mění pohled české populace na sex. V prodejně i e- shopu odborníci testují a vybírají nejzajímavější erotické pomůcky a doplňky z celého světa, které dokáží oživit stereotypní sex. Součástí odborného poradenství je také tvorba instruktážních videí a testování erotických pomůcek.