středa 21. červen 2017 0:00

Výjimečné ocenění společnosti TOMTON

Ceny Red Dot Design Award uděluje Design Zentrum Nordrhein Westfalen (Centrum designu Severního Porýní-Vestfálska) již od roku 1955. Porota, která se skládá z desítek renomovaných odborníků z celého světa, oceňuje výjimečný design ve třech oblastech- produktový design, koncept designu a design v komunikaci. Hodnotících kritérií je devět.

Mj. mezi ně patří také míra inovace, funkčnost, ergonomie, ohleduplnost k životnímu prostředí a odolnost. Do soutěže se mohou přihlásit produkty, které byly uvedeny na trh během posledních dvou let.

 

Red Dot ( červená tečka) je symbolem nejvyšší designové kvality a společně s "iF Design Award" (Německo) a "International Design Excellence Awards – IDEA" (USA) patří k nejprestižnějším oceněním ve světovém designu.

 

Společnosti TOMTON, která letos vstoupila na trh se svými inovativními a ekologicky přívětivými radiátory, se podařilo ve své kategorii získat cenu Red Dot Product Award Winner 2017 za svou výjimečnou řadu radiátorů R4, jež se pyšní originálním designem. Tato řada je vyrobena z dřeva ořechu, který má evropskou kresbu a vyrostl v Evropě. (Odstín výherního radiátoru je ořech tmavý – webe.)

 

TOMTON má ambice dostat se do popředí evropského trhu s radiátory a přínos ceny vidí především v uznání mezi odbornou veřejností. Společnost spolupracovala na vývoji designu s akademickým sochařem, špičkovým průmyslovým designérem, a proto je výhra v kategorii „Heating and air conditioning technology“ („technologie vytápění a klimatizace“) uznáním jejich dlouhé a detailní práce.

 

Společnost věří, že díky výhře naváže zajímavé obchodní kontakty a vstoupí úspěšně na trh. Jako vítěz v kategorii může užívat TOMTON prestižní logo Red Dot a bude zveřejněn v online prezentaci výherců. Radiátor R4 bude vystaven v Muzeu Designu v Essenu, kde si návštěvníci mohou prohlédnout jeho osobitý design a zpracování. www.tomton-radiators.com