neděle 20. červen 2021 0:00

Pandemie ukázala, že digitální měny mají jasnou budoucnost

Dernisáž pozoruhodné putovní výstavy Helpful Art-In-Covid, kterou uspořádal český výtvarník, designér a typograf Pavel Šťastný udělala 10. června tečku za jejím působením v pražském obchodním domu Kotva. Tomuto důstojnému aktu předcházel seminář Rozvoj digitalizace a kryptoměn během pandemie Covid-19. Celosvětová pandemie prověřila sílu světa i kryptoměn, které evidentně zaznamenaly velký rozvoj, ale i výkyvy.

Nové a zcela nestandardní situace vedly k zamyšlení se nad budoucností virtuálních měn a tak vlastně logicky došlo i k většímu zájmu široké veřejnosti o elektronické peníze. Jak se však orientovat v tomto nepoznaném světě, jak vést své první kroky, abychom se vyhnuli zbytečným ztrátám? Tak i o tom se hovořilo na semináři Rozvoj digitalizace a kryptoměn během pandemie Covid-19, kterého se zúčastnila celá plejáda známých a významných osobností, které měly k tématu co říci.

 

Ve dvou panelech vystoupili: Karel Janeček, matematik, sociální reformátor, spolumajitel RSJ, Institute H21 a filantrop, Miroslav Singer, ředitel pro institucionální záležitosti, hlavní ekonom pro střední a východní Evropu, GENERALI CEE HOLDING B.V., bývalý guvernér České národní banky, Marek Svoboda, ředitel Odboru ekonomické diplomacie, Ministerstvo zahraničních věcí ČR, Tomáš Sedláček, ekonom a filosof, Tomáš Hebelka, ředitel Státní tiskárny cenin, Martin Stránský, zakladatel world BTC business, Tomáš Lapáček, RIS3 manažer inovací, Pražský inovační institut, Hlavní město Praha, Daniel a Julie Tanner, zakladatelé ekosystému Platon Life.

 

Záznam semináře

https://youtu.be/Ea85thqPbVk