středa 9. duben 2014 0:00

Tchibo Exclusive je nově chuťově bližší českým zákazníkům

Společnost Tchibo přichází na trh s nově upravenou recepturou kávy Tchibo Exclusive, která svým chuťovým profilem více koresponduje s preferencemi českého zákazníka.  

 

 

Společnost Tchibo přichází na trh s nově upravenou recepturou kávy Tchibo Exclusive, která svým chuťovým profilem více koresponduje s preferencemi českého zákazníka.

 

 

Nové složení kávy tvoří vyvážená směs vybraných zrn Arabica, jež doplňuje chuťově výraznější Robusta.

 

Ta dodává kávě u českých spotřebitelů oblíbenou zemitost. Výsledkem je káva plného aroma a výrazné hořké chuti bez kyselosti.

 Kromě mleté kávy Tchibo Exclusive firma uvádí na trh i zrnkovou kávu v balení 500 g. Novinky doplňuje Tchibo Exclusive intense v novém obalu, jenž je designově sjednocen s celou touto produktovou řadou.

„Ke změně receptury jsme přistoupili na základě průběžného sledování a vyhodnocování preferencí zdejších zákazníků. Testovali jsme tři různé poměry směsí zrn Arabica a Robusta a na chuti, která vyhrála, se shodlo 74 procent z 800 účastníků. Výsledkem je vysoce kvalitní káva chuťově blízká českým zákazníkům. Uvádíme ji v obalu, který pomůže naladit smysly pro příjemné vychutnání si šálku „černého zlata“. Naznačený kouř nechává doslova přivonět k čerstvě připravené kávě, jejíž rozsypaná zrna na obalu svádí k dotyku. Věřím, že novou chuť kávy Tchibo Exclusive si  milovníci dobré kávy oblíbí,“ říká Dana Heinzová, Category Food Manager společnosti Tchibo Praha.

Káva Tchibo Exclusive je výrazné hořké a zemité chuti s plným aroma. Vyrábí se z vybraných vyzrálých zrn odrůd Arabica (90 %) a Robusta (10 %). Ta jsou pražena odděleně, aby se co nejvíce zachovala jejich originální chuť a aroma a obé se mohlo optimálně rozvinout. Odděleně pražené kávy jsou na trhu raritou, jelikož tato metoda vyžaduje velkou dávku trpělivosti a odborné znalosti. Výsledkem jsou lepší chuťové vlastnosti kávy. Po upražení experti společnosti Tchibo vytvářejí chuťově vyváženou kompozici typickou pro jednotlivé druhy kávy Tchibo. Tchibo Exclusive je vhodná pro široké spektrum přípravy. Hodí se především do french pressu nebo na „turka“, ale lze ji použít i do kávovarů či moka konvičky.

Novinkou řady Tchibo Exclusive je balení celých zrn. Požitek z této kávy je intenzivnější díky tomu, že zrno spolehlivě, nejlépe a nejdéle udrží čerstvost kávy a její aroma. „Zrnkovou kávu Tchibo Exclusive oceňují především praví kávoví gurmáni, kterých každým rokem přibývá. Trh pražené zrnkové kávy meziročně roste v objemu téměř o 15 procent a samotná kategorie espresso o více než 10 procent. Reagujeme tak i na pokračující trend obliby kávovarů do domácností, kde lze nyní už díky kvalitní kávě připravit nápoj na téměř profesionální úrovni,“ dodává Dana Heinzová.

  1. novém obalu společnost představuje i kávu Tchibo Exclusive intense, která byla uvedena na trh v srpnu loňského roku. Ta si svůj chuťový profil připravený přesně na míru českému zákazníkovi zachovává. Je vyváženou směsí odděleně pražených zrn kávy Arabica (80 %) a chuťově výrazných zrn Robusta (20 %). Výsledkem je káva intenzivní, hořké chuti s lehkými dřevitými a kokosovými tóny s plným aroma. Design obalu svými hlavními motivy koresponduje s řadou Tchibo Exclusive, je však barevně odlišený – laděný do hnědých odstínů evokujících kávu v šálku.