pondělí 30. říjen 2017 0:00

Potravinové doplňky bez škodlivých přídatných látek

Potřebujeme opravdu potravinové doplňky? Hlavním zdrojem všech potřebných látek by měla být naše strava. Ale málokdo si dovede ohlídat všechny potřebné vitaminy, minerální látky, probiotika i prebiotika, protože často jíme ve spěchu a na správné složení potravy moc nemyslíme. 

Zvýšená potřeba mikroživin často vyplývá z chudého a monotónního jídelníčku, ze stresu či nejrůznějších zejména chronických onemocnění a mnoha dalších důvodů. 

 

Při používání potravinových doplňků, je potřebné zjistit, zda neobsahují škodlivé přídavné látky a plnidla. Firma Terranova, výrobce 100% přírodních vitamínů z Velké Británie, přichází zcela změnit přístup k potravinovým doplňkům v České republice.

 

Terranova je jednou z mála firem na světě, jejíž produkty jsou vhodné jak pro vegetariány, tak i pro vegany a to včetně vitamínu D3, kyseliny dokosahexaenové (DHA) a probiotik.

 

Produkty Terranova jsou 100% z rostlinných zdrojů a 100% bez přídatných látek. Neobsahují žádná plnidla, konzervační látky, barviva nebo další přídavné látky. Vitamíny obsahují speciální komplex Magnifood, který mnoho let vyvíjel Stephen Terrass, jeden ze světově nejuznávanějších specialistů na potravinové doplňky a biochemii rostlin, autor mnoha knih a lektor na světových fórech. Magnifood je vyráběn z lyofilizovaných (mrazem sušených) a v přirozeném prostředí rostoucích rostlin, ekologicky pěstovaných bez použití chemie.

 

Do výrobků Terranova je přidáván právě namísto škodlivých přídavných látek. Vzájemná synergie mikroživin a ingrediencí obsažených v Magnifood komplexu zvyšuje biologickou a klinickou účinnost doplňků stravy. Výsledným efektem je pak ten nejlepší fyziologický účinek, kdy je každá stopová živina v lidském těle účinně absorbována, distribuována, metabolizována a beze zbytku využita.

 

Terranova vychází z faktu, že žádná stopová živina (mikroživina) nemůže fungovat samostatně. Naopak musí být součástí mnoha interakcí s enzymy a dalšími živinami tak, jak je tomu v přírodě. Magnifood komplex maximalizuje účinnost potravinových doplňků. Všechny produkty Terranova jsou založeny na holistických principech a vědeckých poznatcích a představují nový trend ve vývoji potravinových doplňků. 

 

Základní složkou Magnifood komplexu jsou stabilizované rýžové otruby doplněné o unikátní směs dalších mrazem sušených rostlin, která je pro každý produkt jiná. Rýžové otruby jsou jednou z nejvýživnějších potravin na naší planetě. Obsahují bílkoviny, komplexní uhlohydráty, hořčík, vitamín E a jeho izomery, vitamíny skupiny B, vlákninu a esenciální mastné kyseliny. Kromě toho obsahují více než 100 různých antioxidačních sloučenin.

 

Rýžové otruby obsahují také koenzym Q10 a enzym – superoxid dismutáza, který je zodpovědný za ochranu buněk před oxidačním stresem. Díky speciálnímu způsobu stabilizace je obsah všech potřebných živin v otrubách maximálně zachován. 

 

„Aby bylo možné co nejlépe využít výživové doplňky (nebo dokonce i výživné látky v potravinách), je nezbytné dosáhnout vysokého stavu synergie v těle. Synergie nastává, když interakce mezi sloučeninami vytváří účinky, které jsou větší než kombinované individuální účinky každého z nich.“ vysvětluje Stephen Terrass.

 

K zajištění optimálního účinku musí být každý vitamín, minerál nebo jakákoli jiná živina účinně absorbována, distribuována, metabolizována a využita. Musí se podílet také na širokém spektru synergických interakcí s enzymy, ko-faktory, jinými živinami apod. Protože existují faktory jakými je genetika, strava, životní styl, pohlaví, věk a stres, které ovlivňují schopnost těla vytvářet vysokou úroveň synergie, může se účinnost doplňku výrazně lišit člověk od člověka. Z tohoto důvodu je účinnější užívat výživový doplněk vytvořený s přihlédnutím k synergickému působení, než spoléhat na tělo, aby poskytlo optimální prostředí pro fungování doplňku.

 

Jak vybrat správné výživové doplňky, které budou opravdu fungovat? Potřebujeme splnit následující podmínky:

 

• Vitamíny a minerály musí být zastoupeny v účinných dávkách.

• Vitamíny a minerály by měly být v aktivních formách, které jsou lehce vstřebatelné a tělo je 

  schopno je lépe využít. Mnoho výrobců používá levné, neaktivní formy, které se složitě vstřebávají.

• Kvalitní doplňky by měly obsahovat rovněž stopové prvky minerálů.

• Důležitý je i obsah biologicky aktivních látek, které jsou nezbytné pro biochemické procesy v těle.

• Neměly by obsahovat škodlivé přídatné látky, cukr, sladidla nebo konzervační látky.

• Oproti tomu bychom v nich měli naleznout také další ingredience, které vytvářejí příznivé podmínky 

   pro lepší absorpci v trávicím traktu.

 

Terranova pro Českou republiku přináší řadu vitamínů, minerálů a potravinových doplňků stravy, mezi něž patří B-komplex s vitamínem C proti únavě, Magnesium komplex pro správnou funkci svalů, Komplex železa proti anémii, Komplex na podporu jater, preparáty jak pro těhotné Prenatální multivitaminový komplex, tak pro ženy v menopauze Synergie pro ženy. Nezapomíná ani na doplňky stravy pro naše nejmenší.

 

Terranova vyplňuje díru eticky vyráběných vitamínů a minerálů na trhu potravinových doplňků pro děti. Terranova nepodceňuje děti a jejich zdraví.  Dětská řada vitamínů je v kapslích, které se dají v případě potřeby jednoduše vysypat do snídaňové kaše nebo jogurtu, jsou bez přidaného cukru a jiných aditiv. V tuto chvíli dětská řada vitamínů obsahuje multivitamín, vitamín D3 a probiotika. 

 

Celkem na český trh přichází 26 hlavních produktů, další budou představeny na počátku příštího roku. Distributorem produktů Terranova je společnost SanuMedica, v prodeji jsou výhradně v síti Profimed.