pondělí 8. únor 2016 0:00

Tip na báječnou dovolenou v každém ročním období - Tatralandia Aquapark

Aquapark Tatralandia je největším a nejmodernějším vodním parkem na Slovensku i v Čechách. Nachází se v regionu Liptov na středním Slovensku v těsné blízkosti Liptovského Mikuláše. Je otevřen od roku 2003 a od té doby je neustále rozšiřován o nové atrakce.
Velkým přínosem aquaparku je geotermální voda, která je sem přiváděna z místního vrtu v hloubce 2,5 km. Teplá minerální voda příznivě působí na pohybové a dýchací ústrojí i na pokožku. Koupání i dovádění na tobogánech a dalších vodních atrakcích venku i ve vnitřních halách je možné po celý rok.

 

Přímo u aquaparku se můžete ubytovat v Holiday Village Tatralandia, kde jsou apartmány a bungalovy uspořádány do stylových osad, jako je například Dětský svět, Central park, Indiánská osada, Liptovská dědina a další.

 

V areálu se nacházejí dětská hřiště, sportoviště, venkovní krby, bary, restaurace, směnárna, dětský koutek, malá farma se zvířaty, půjčovna sportovních potřeb, 5D kino, golfový trenažér, bowling, aerodynamický tunel a nonstop recepce.

 

Aquapark Tatralandia nabízí neskutečné množství atrakcí a doprovodných programů. Je zde 14 bazénů s termální, čistou i mořskou vodou. V 9 z nich se můžete koupat celoročně, 5 dalších je otevřeno jen v letní sezóně. Teplota vody v bazénech je upravena pro příjemnou relaxaci i pro kondiční plavání. Sportovci si mohou zaplavat ve venkovním plaveckém termálním bazénu v připravených drahách. Pro relaxaci i léčebné účinky je vynikající venkovní termální bazén s teplotou vody 36°C. V něm můžete jen tak lenošit nebo si zahrát vodní volejbal, přehazovanou, basketbal či povylézt na lezecké stěně.

 

V krytém tropickém komplexu jsou relaxační a dětské bazény se slanou i čirou vodou. Teplota vody je příjemná – 32 až 34°C. Všechny svaly si uvolníte ve vodních masážních lůžkách a lavicích nebo pod vodními hřiby, tryskami a chrliči. Pokud dostanete chuť na drink, můžete si ho dát přímo ve vodě v Barbados baru. Dětem se bude líbit na Ostrově pirátů z Karibiku, je zde dětský bazén s Jumbo hradem, se skluzavkami a dalšími atrakcemi. Nemusíte mít obavy navštívit tento tropický ráj i s těmi nejmenšími dětmi.

 

Po cachtání ve vodě si mohou odpočinout v Baby Silent Zone, kde je můžete i nakrmit a přebalit. Větší děti i dospělí si užijí jízdu na tobogánech, kterých je zde přes 20 a mají různé tvary i délky. Ti nejodvážnější mohou zkusit Tornádo – nejdelší raftovací tobogán s vodním vírem ve Střední Evropě. Děti se zabaví i při různých vodních soutěžích a hrách, které pro ně připravují sympatičtí animátoři. Kdo chce zakusit opravdové potěšení z relaxace, musí navštívit Keltský saunový svět - komplex mnoha vodních, parních, masážních koupelí, saun a procedur.

 

V okolí Tatralandie je plno míst pro zajímavé výlety. V nejbližší blízkosti je přehradní nádrž Liptovská Mara a hřebeny Nízkých a Západních Tater s mnoha turistickými cestami; na území Liptova se nachází Demänovský jeskynní systém, kde můžete obdivovat mohutné krápníkové a ledové útvary. V zimním období jsou zde ideální podmínky na lyžování. Přibližně 15 km od Liptovského Mikuláše se nachází největší lyžařský areál na Slovensku - Jasná Nízké Tatry se středisky Chopok sever a Chopok jih. Pro lyžaře je připraveno více jak 45km upravených sjezdovek, 30 lanovek a vleků.

 

Tatralandia vám v každém ročním období poskytne zábavu, odpočinek, sportovní vyžití a krásnou přírodu.