středa 30. říjen 2019 0:00

Zažijte jedinečný Týden saunování v Aquapalace Praha.

V sobotu 2. listopadu začíná již 9. ročník Týdne saunování. Celostátní týden saunování přinese hostům celou řadu mimořádných akcí. Návštěvníci se mohou těšit na mnoho zážitků a také užitečné informace o zdravém působení pravidelného saunování na organismus. To vše v prvním listopadovém týdnu v Aquapalace Praha. Celá akce je organizována pod patronací Česká asociace saunérů.

Slavnostní zahájení 9. ročníku Týdne saunování proběhne v největším Saunovém světě v ČR v Aquapalace Praha. Hlavní propagátorkou Týdne saunování je saunérka Kateřina Šmídová. Kateřina se již několik let aktivně věnuje zážitkovému saunování, především saunovým ceremoniálům s divadelními prvky. Letos se probojovala na mistrovství světa v Saunových ceremoniálech v Holandsku, kde reprezentovala nejen Aquapalace Praha, ale i Českou republiku a skončila na krásném 6. místě.

 

„Saunování má velmi pozitivní účinek na celý lidský organismus. Zejména posiluje imunitu, a to díky prudkému střídání teplot. Změna teplot tak působí blahodárně na kardiovaskulární systém. Saunování má i velmi dobrý vliv na kůži a mnoho dam tak navštěvuje saunu právě v rámci péče o pokožku.“, říká Kateřina Šmídová.

 

Saunové ceremoniály jsou stále více oblíbenější u široké veřejnosti, jde o zážitkové saunování. Saunový svět v Aquapalace Praha dopřává svým hostům nespočet druhů saunových ceremoniálů a také letos tomu nebude jinak. Absolutní novinkou Týdne saunování je Muzikoterapie, zážitková a hluboká relaxace po saunování s využitím hudebních a zvukových nástrojů s prvky aromaterapie.

 

Téma Týdne saunování „Muzikoterapie“ umocňuje vliv zážitkového saunování na psychické zdraví. „Muzikoterapie je v dnešní době nejrychlejší a nejsnazší způsob, jak intenzivně zrelaxovat tělo i mysl. V Aquapalace Praha zažijete tento nový druh aktivního odpočinku v relaxačních místnostech Saunového světa, kde se budete moci nechat unášet tóny zvukomalebných nástrojů jako jsou Koshi, Samsula, Tibetské mísy a další. Procedurou vás provedou proškolení saunoví mistři “, zve na novinku generální ředitelka Aquapalace Praha Vladana Horáková.

 

Do šíření osvěty zdravého saunování v rámci Týdne saunování se zapojí i sourozenci Veronika a Karel Kašákovi. Vyzkouší společně s návštěvníky saunové ceremoniály a také Muzikoterapii, kde bude možné slyšet tóny netradičních i tradičních hudebních nástrojů, o kterých se říká, že jsou léčivé.

Pro návštěvníky je po celý týden připraven program, který navíc přinese celou řadu doprovodných akcí, speciální informace o správném a zdravém saunování a otužování, beauty i zážitkové ceremoniály. „Cílem akce je přivést do saun nové návštěvníky a těm stávajícím připravit unikátní

zajímavé zážitky. Příznivé účinky nejlépe pocítíte při pravidelném saunování alespoň jedenkrát týdně, protože imunita získaná v sauně trvá právě sedm dní. Vhodné je, což většina lidí neví, navštěvovat saunu celoročně.“ dodává Pavel Hofrichter.

Podrobný program Týdne saunování v Aquapalace Praha naleznou účastníci zde: https://www.aquapalace.cz/tyden_saunovani_2019

V Aquapalace Praha oblíbené saunové ceremoniály pravidelně připravují zkušení saunéři. Navíc opravdu zažijete něco unikátního a intenzivního – propojení divadla, hudby a relaxace. Saunový svět v Aquapalace Praha disponuje 16 saunami a prohřívárnami všech druhů – s teplotou od 45 °C až po finskou saunu Vulkán s teplotou 100 °C. Saunový svět je ve své venkovní části včetně Srubové bani doplněn vířivkami, masážními lavicemi či ochlazovacím bazénkem.

Týden saunování můžete využít jako start k pravidelnému saunování. V Aquapalace Praha pro návštěvníky připravili speciální saunové permanentky se zvýhodněným vstupným. Můžete si vybrat buď Saunovou permanentka na zkoušku (měsíční permanentka) nebo Nejvýhodnější saunovou permanentku (půlroční permanentka). https://www.aquapalace.cz/sekce/saunovy_svet/cenik.

 

Pokud si chcete zážitek v Saunovém či Vodním světě Aquapalace Praha prodloužit, využijte ubytování v Aquapalace Hotelu Prague, který je součástí areálu. Vybírat můžete z tematických pobytových balíčků, jako je Saunový ráj, Nevšední relax nebo romantické SPA pobyty https://www.aquapalacehotel.cz/cz/specialni-nabidky.

 

Více informací o Aquapalace Praha:

 

Unikátní Vodní svět o rozloze 9 150 m2 je nejzábavnějším aquaparkem ve střední Evropě. Je tvořen třemi paláci, v nichž si na své přijde opravdu každý. Saunový svět je největším v České republice, tvoří ho komplex šestnácti druhů saun a prohříváren. Dělí se na finské sauny, římské lázně, venkovní sauny i Privátní SPA. Pod jednou střechou se nachází i luxusní SPA & Wellness určené pro milovníky odpočinku, pravidelných masáží či obličejových procedur a moderní plně klimatizované dvoupodlažní Fitness, které disponuje rozsáhlou kardiozónou s řadou nejnovějších kardiotrenažerů i širokým spektrem skupinových lekcí. Více informací naleznete na www.aquapalace.cz.