čtvrtek 1. říjen 2015 0:00

Chcete se naučit sushi?

Fenoménem dnešní doby se stala právě domácí příprava sushi (suši). Charakteristickými ingrediencemi tohoto pokrmu je rýže s octovou omáčkou, mořské řasy a křen wasabi. Jako náplň se do sushi používají syrové ryby jako tuňák, losos, mořský vlk, máslová ryba nebo makrela.

Používají se i mořské plody jako mušle Sv. Jakuba, sépie nebo chobotnice. U vegetariánské varianty sushi se dá použít zelenina, ovoce nebo třeba houbičky shitake.

 

Není však sushi jako sushi a to pravé umí udělat málokdo. Ale jak se to naučit? Doporučujeme vám Sushi kurz v Chef Parade. Můžete si vybrat kurz pro začátečníky nebo středně či hodně pokročilé milovníky této japonské speciality.

 

Zkuste přijít na kurz Sushi I., II. nebo III. a uvidíte, že při sushi zažijete zábavu a není to jenom jedno z nejstarších, ale taky jedno z nejlepších jídel, které si hravě budete umět připravit i u Vás doma. Naučte se tradiční Maki Sushi a Nigiri, ale také méně obvyklé Temaki kornoutky nebo třeba banán v tempuře. Cena sushi kurzů je 1 590 Kč.

 

Tip: Skvělý a hlavně jednoduchý recept z Chef Parade

 

Zmrzlina se sezamem

 

Ingredience:  200 g zmrzliny  40 g praženého bílého sezamu

 

Postup: Bílý sezam opražíme na sucho v rozpálené pánvi do zlatova. Po vychladnutí ho rozmělníme ve hmoždíři a přidáme do rozmíchané zmrzliny.

 

Více info najdete na: http://www.chefparade.cz/kurzy/sushi