Apetit

pondělí, 30 listopad 2020
Ocenění kvality pečetí se Zlatými lvy bylo rozdáno. Celkový počet restaurací oceněných pro sezónu 2021 je 93. Tři, dva a jeden Zlatý lev reprezentují výjimečnou kvalitu služeb a jsou zárukou zážitku pro hosty oceněných restaurací. Zlatí lvi jsou udělováni každoročně na základě hodnocení inspektorů projektu Nejlepší restaurace, který realizuje nakladatelství a vydavatelství TopLife Czech. Významní partneři garantují nezávislost a objektivitu hodnocení
neděle, 29 listopad 2020
Káva je druhou nejobchodovanější komoditou na světě. Předběhla ji pouze ropa, která samozřejmě nechutná ani trochu dobře. Zato bez kávy si nedokáže mnoho lidí představit ani den bez ohledu na to, na kterém kontinentu žije. Zatímco na severu ji mají rádi horkou ve velkých šálcích, čím blíže k rovníku, tím intenzivnější je chuť, ale porce kávy v šálcích jsou menší.
úterý, 24 listopad 2020
Vyzkoušejte špagetovou dýni, která skvěle nahradí kdejakou těstovinu. Příprava není vůbec složitá. Dýni stačí rozpůlit, zbavit semínek a upéct doměkka. Prohrábnutím vidličkou pak budete mít chutné dýňové špagety, které se skvěle hodí i jako náhrada nudlí do polévky. Nemusíte se ničeho bát. Chuť polévky téměř neovlivní, tento druh tykve je totiž méně výrazný než výše zmíněné odrůdy.
čtvrtek, 29 říjen 2020
Prémiovou kávu Costa Coffee je nyní možné si vychutnat i v pohodlí a bezpečí domova. Společnost Coca-Cola uvádí produkty této oblíbené kavárenské značky do běžného prodeje na český a slovenský trh. V Česku jsou to zatím obchody Rohlík, Košík a Makro, na Slovensku Tesco, Kraj a Metro.
středa, 18 listopad 2020
Káva je základ života, nebo alespoň každého dne a odpoledne pro všechny pracující i relaxující Čechy a Slováky. A potvrzují to i aktuální data o spotřebě kávy. Věděli jste, že na celém světě se vypije přes dvě miliardy šálků? Jen v České republice za měsíc každý z nás vypije průměrně 51 káv, což dohromady dělá až 5 kilogramů kávy ročně. Slováci jsou nám se svými 4,7 kg v patách. Tím jsme se umístili na 11. a 13. místě v Evropě.
čtvrtek, 12 listopad 2020
Cuketa neboli tykev obecná se řadí k nejoblíbenějším zeleninovým plodům vůbec. A není se čemu divit, jejich využití je nekonečné. Můžete je péct, smažit i konzumovat zasyrova. Navíc určitě oceníte její blahodárné účinky na lidský organismus – detoxikuje, odkyseluje i uklidňuje mysl. Uvidíte, že se cuketa v kuchyni neztratí a vaše tělo vám za ni poděkuje.
úterý, 10 listopad 2020
Podle celé řady odborníků na historii stravování vděčíme za sýr v burgeru teprve šestnáctiletému Lionelu Steinbergerovi. Ten ho na masovou placičku poprvé přidal v roce 1924 v bistru svého tatínka Rite Spot ve městě Pasadena v Kalifornii. Jeho vynález mu zachutnal, a protože na to měl stejný názor i táta, rozhodli se cheeseburger přidat do nabídky. V kalifornském sendvičovém bistru se ale ještě nejmenoval cheeseburger, ale sýrový hamburger.
čtvrtek, 05 listopad 2020
Jsou jedni z výrobců Hořických trubiček, kteří je mažou máslem a rozhodně nešetří na surovinách, jako je třeba med. Preferují regionální suroviny a jejich tajnou přísadou je láska. V anketě mezi místními o nejoblíbenějšího výrobce této sladké pochoutky drtivě zvítězili. Dalším úspěchem je zisk ocenění Regionální potravina. O kom je řeč? O Petráčkových Hořických trubičkách.
úterý, 03 listopad 2020
Jak chutná podzim? Právě tak jako naše noky se švestkovo-hruškovou omáčkou. Pokrm, který je dokonale vyvážený, protože sladkou chuť ovoce doplňují nadýchané tvarohové noky. Nechybí ani křupavý komponent v podobě opražené strouhanky smíchané s trochou cukru a voňavou skořicí.
čtvrtek, 29 říjen 2020
Strašidelný svátek se blíží! K Halloweenu neodmyslitelně patří dýně, pavučiny, kostry, čarodějnice a další strašidelné postavy... A také spousta dobrot! Užijte si kouzelné chutě – naservírovali jsme vám speciální recepty na halloweenskou hostinu.
Strana 1 z 45