Apetit

čtvrtek, 20 leden 2022
Vyzkoušejte si u vás doma pravé mexické tortilly. Vypadají i chutnají skvěle a kam se na ně hrabou ty kupované! Potřebujete jen kukuřučnou mouku a vodu. Jak jednoduché!  
sobota, 15 leden 2022
„Tento pokrm je jednoduchý na přípravu a přitom má velice překvapivou, ale příjemnou chuť. Hodí se jako večeře do teplých dnů babího léta, stejně jako zajímavý předkrm či mezichod pro jakékoliv podzimní menu,“ říká François Thuille, francouzský šéfkuchař.
neděle, 02 leden 2022
Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.
středa, 22 prosinec 2021
Průvodce s letopočtem 2022 představuje stovku nejlepších restaurací v Česku a otevírá tak již 9. ročník hodnocení kvality služeb zážitkových restaurací.
neděle, 26 prosinec 2021
Obliba sektů u nás každým rokem stoupá. A společně s tím se rozšiřuje také počet vinařství, v nichž se vyrábějí. Čeští zákazníci tak mají velmi bohatý výběr tuzemských sektů, které mohou ochutnat při slavnostní příležitosti – třeba o Vánocích a především na Silvestra. S výběrem sektů nám poradí hlavní someliér Salonu vín ČR Marek Babisz.
pátek, 03 prosinec 2021
Pravou vánoční atmosféru pomůžou vytvořit i tradiční dobroty. Znáte třeba staročeskou sakrajdu? Tenhle perníkový závin s povidly a ořechy nesměl kdysi chybět na žádném vánočně prostřeném stole. My ale zkusíme zdravější variantu a máslo nahradíme ghí, čistým máselným tukem, který se nepřepaluje, a navíc krásně voní!
středa, 17 listopad 2021
Chystáte se na pečení vánočního cukroví? Přemýšlíte, co letos vymyslet zdravého, ale aby si na tom pochutnala celá rodina? Vyzkoušejte letos pečení s Ghíčkem! Nejenže cukroví získá tu správnou chuť a vůni, navíc prospějete i svému zdraví. A tady je jeden recept, do kterého se můžete rovnou pustit...
pondělí, 08 listopad 2021
Připravovat vánoční cukroví, aby bylo krásně uleželé a křehké, se vyplatí vždy s mírným předstihem. Při volbě surovin na pečení je dobré vybírat ty kvalitní, protože na chuti se to opravdu projeví. Mlékárna Valašské Meziříčí nabízí produkty, které vánočnímu cukroví dodají lahodnou chuť. Patří mezi ně Kysaná smetana či Bílý jogurt z Valašska, ať již polotučný nebo smetanový.
pondělí, 01 listopad 2021
Vybírejte vždy lilky střední velikosti. Ty menší mívají hořkou a trpkou chuť. Ty větší bývají plné semínek a rovněž mají nahořklou chuť. Při nákupu vsaďte na baklažán, který je těžký a má lesklou slupku. Co je však nejdůležitější – vybírejte vždy čerstvé a kvalitní plody. Ty nabízí produkce z ekologického zemědělství. Nejlepší volbou je proto obrátit se přímo na farmáře ve svém okolí. Jejich seznam najdete na stránkách kamprobio.cz nebo lovime.bio.
středa, 27 říjen 2021
Podzim nám kromě chladnějšího počasí přináší pestrost do kuchyně a k tomu samozřejmě patří i houby, ať už žluté lišky, nebo hnědé hříbky. Sbírání hub, je v Česku jakýmsi národním sportem. Jejich rozlišování je pak uměním svého druhu, které se dodnes často předává z generace na generaci. Hledání hub je jedna věc, nicméně s nadcházejícím vrcholem sezóny se mnozí zajímají také o to, jak si plody svého úsilí nejlépe vychutnat.
Strana 1 z 51