Apetit

pondělí, 29 červen 2020
Závin neboli štrúdl pochází z Rakouska a patří mezi nejoblíbenější moučníky. Je rychlý, lehký a dá se připravit na mnoho způsobů – ale klasika je ten jablečný, vonící skořicí. Ještě lahodnější a voňavější bude, přidáte-li do těsta i do náplně místo obyčejného másla jemně kořeněné ghí se skořicí a vanilkou.
čtvrtek, 11 červen 2020
Porotce z gastronomické soutěže MasterChef Česko a jeden z nejlepších šéfkuchařů Honza Punčochář pro Vás připravil menu, kterému nikdo neodolá.  
pondělí, 08 červen 2020
Jaro pomalu, ale jistě předává své otěže létu. Jak se tato změna projeví na našich chuťových preferencích? Nejspíše si budeme více libovat v čerstvé sezónní zelenině vypěstované v našich krajích. Cítíte tu jedinečnou vůni rajčat? Nebo třeba bylinek? Jestliže si chcete dát nějaký salát, tyto suroviny vám postačí.
pátek, 05 červen 2020
Dopřejte si na snídani to nejlepší a sáhněte po tvarohu. Pomůže při hubnutí i nabírání svalů, a navíc obsahuje velké množství cenných látek, za které vám vaše tělo poděkuje. Velké množství bílkovin, aminokyselin, vitamínů, ale i spousta minerálních látek, jako jsou vápník, draslík nebo hořčík, dělá z tvarohu ideálního parťáka pro nastartování nového dne.
středa, 03 červen 2020
Symbolem pro horké a slunečné léto je také voňavé čerstvé ovoce, na které netrpělivě čekáme celý rok. Maliny, dokonalé a typické bobulky, jsou samozřejmě výborné samy o sobě, ale co takhle je tentokrát zkusit jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou aromatickou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení. Připravili jsme pro vás malinové menu plné neotřelých kombinací.
pondělí, 01 červen 2020
Osvěžující nesladká chuť s esencí ovoce. To je nová ochucená minerální voda Mattoni Esence. Spojuje prospěšné minerály přírodní Mattoni s čistou chutí přírodních ovocných esencí. K dostání je ve třech oblíbených variantách – citron, pomeranč a malina.
sobota, 23 květen 2020
Křehký a voňavý chřest byl dříve delikatesou pro vyvolené, ale dnes si ho můžeme vychutnat všichni. Je plný kyseliny listové a vitamínů C a A. Snižuje hladinu cholesterolu, upravuje krevní tlak a zlepšuje látkovou výměnu. Chřest je také zdrojem vitaminu E, který posiluje imunitní systém. To ale není vše, chřest mimo jiné pomáhá při revmatických problémech a vzhledem k tomu, že má velmi málo kalorií, potěší i ty, kteří už se pustili do hubnutí do plavek.
středa, 13 květen 2020
Plnohodnotné bílkoviny s esenciálními aminokyselinami, vápník, fosfor, vitaminy, především řady B, významné stopové prvky, prospěšné živé kultury… Tohle všechno obsahuje prostý jogurt. Prastará potravina, která se konzumuje už tisíce let. Navíc ho díky sníženému množství laktózy často mohou jíst také jedinci s laktózovou intolerancí. Abyste se cítili dobře, stačí si dát jeden denně. Je třeba si jen umět vybrat. V obchodě vám výběr usnadní značky kvality, např. Klasa nebo Regionální potravina.
pondělí, 20 duben 2020
Rýže a luštěniny patří mezi kvalitní potraviny, které jsou součástí jídelníčku po celém světě již tisíce let. Údajně se ročně sní přes 740 milionů tun rýže, která pokrývá celkově asi dvacet procent kalorické spotřeby lidské populace. Není divu. Jedná se totiž o velmi kvalitní potravinu složenou z komplexních sacharidů, které spolehlivě zaženou hlad, a ještě prospějí našemu zdraví.
čtvrtek, 16 duben 2020
Vzpomenete si na den, kdy jste si nedali křupavý rohlík, housku, bagetku či jiný výrobek běžného pečiva? Nejspíše byste se museli hodně zamyslet. Statistika totiž říká, že průměrný Čech zkonzumuje ročně v průměru 51,3 kg pšeničného pečiva, tj. kilogram týdně. V obchodech najdete širokou nabídku pečiva, které se vyrábí hlavně z pšeničné mouky, ale i z jiných obilovin.
Strana 1 z 43