Apetit

středa, 12 červen 2024
Legendární Velkopopovický pivovar v sobotu 8. června na Dni Kozla oslavil 150 let od svého založení. Branami areálu pivovaru prošlo více než 25 tisíc návštěvníků, připíjelo se výročním pivem Kozel Majstrštyk, o zábavu se postarali známí muzikanti a nechybělo ani opravdu velké narozeninové překvapení – unikátní kozlí pivní rohlík, který byl s rekordní délkou jeden a půl metru zapsán do České knihy rekordů.
neděle, 07 duben 2024
Roste jen pár týdnů v roce a letos jsme se ho díky teplému počasí dočkali opravdu brzy. Medvědí česnek, jarní bylinka s jemnou česnekovou chutí potěší nejen naše smysly, ale i naše tělo. A jeho čas přichází právě teď.
úterý, 26 březen 2024
Pivo má v naší kultuře nezastupitelné místo. A když se tento zlatavý mok spojí s blahodárnými účinky BIO Levandule Chodouňské, vznikne téměř magický nápoj, kterým můžete obdarovat pány koledníky, zpestřit si párty, rodinnou oslavu nebo se jím jen tak odměnit. Jde o spodně kvašené pivo, světlý ležák, s unikátní bylinou uvnitř lahve.
úterý, 06 únor 2024
  Tradice pečení Tříkrálového koláče má kořeny již v antickém Řecku. Vylosovaný otrok se stával na jeden den králem. Pekl se dokonce i na dvoře francouzského krále Ludvíka XIV. Zapékaly se do něho fazole. Královnou Francie na jeden den se stala dáma, na kterou padlo štěstí a fazoli v koláči našla. Rovněž v našich zemích si obliba Tříkrálového pečení získala srdce gurmánů.
neděle, 07 leden 2024
Uplynulý rok 2023 se zařadil na přední příčky mezi roky, kdy bylo o moravských a českých vínech hodně a jen v dobrém slyšet ve světě. Ze zahraničních mezinárodních soutěží vín si přivezla úctyhodných 1275 medailí, potřetí tak překročila magickou hranici tisíce medailí, podruhé dokonce posunutou hranici 1200. Opět se tak potvrdila jejich vysoká kvalita a stále rostoucí obliba i za hranicemi naší země. Účast na soutěžích dlouhodobě podporuje Vinařský fond.
středa, 01 listopad 2023
Svítící dýně, nápadité masky a příjemně mrazivá atmosféra. To je Halloween, svátek v předvečer Všech svatých, který slavili už staří Keltové. Užijte si ho letos opravdu stylově se skvělými sezonními specialitami francouzského pekařství PAUL.
úterý, 17 říjen 2023
Češi se při nákupech potravin kromě ceny výrazněji zaměřují na jejich původ a složení. Přihlížejí k tomu, odkud výrobky pocházejí – ať se to týká ovoce, zeleniny, mléčných výrobků či právě masa nebo masných výrobků. Maso nebo uzeniny nebo jiný sortiment z české produkce se tak čím dál více dostávají do hledáčku zákazníků.
pondělí, 16 říjen 2023
Příležitost k oslavě se najde vždycky, a to i na podzim. Uhodnete, jaký ikonický dort je spojený s touto barevnou sezónou? Nápovědou vám může být, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších dortů světa. Někteří už tuší, že jde právě o jedinečný mrkvový dort! Ačkoliv tato kombinace chutná lépe, než zní, pro ty, kteří nevědí, o čem je řeč, je třeba uvést věci na pravou míru. Kombinace pečené mrkve, skořice, co prostě umí zahřát, a vlašských ořechů, nejlépe těch letošních, čerstvých, to je prostě ztělesnění podzimu a zároveň sázka na jistotu. Tak si udělejte šálek dobré kávy nebo čaje a pusťte se s námi do pečení, jehož výsledkem jistě nadchnete celou rodinu.
středa, 20 září 2023
 Nové vege recepty na podzimní jídla, které pro nás připravily naše šikovné ambasadorky z řad food blogerek - autorka webu varilamysicka.cz a odbornice na zdravé stravování @kamilametzova a Bára Říhová z projektu @rebarboras_kitchen.
neděle, 17 září 2023
Právě vrcholí sezóna cuket, které plní zahrádky po celé zemi. Cuketa se tak dostává do centra pozornosti a talíře plní mnoho různých pokrmů z této populární zeleniny. Pokud máte chuť na změnu a nevíte si rady s letními přebytky cukety, máme pro vás dobrou zprávu! Připravili jsme originální a jednoduchý recept, který nezatíží vaše žaludky, a navíc je plný živin. Stačí jen posbírat vše, co vám zahrádka nadělila nebo zaskočit za oblíbeným farmářem a dát se do přípravy.
Strana 1 z 56