Apetit

čtvrtek, 12 září 2019
Životní styl se za poslední tři dekády změnil ve všech směrech, včetně trendů v pití nealko drinků. Milujeme osvěžující koktejly se super zdravými ingrediencemi, často právě v nealkoholické variantě.
úterý, 10 září 2019
Máme kvalitní mléko? Odpověď je jednoduchá - ano, máme. A není třeba spekulovat o kvalitě mléka v celé Evropské unii. Aby byla tato základní potravina, a zároveň surovina pro výrobu mlékárenských výrobků co nejlepší, záleží na pěti hlavních předpokladech: pohoda zvířat, pravidelná kontrola chovu, kvalitní potrava pro dojnice, přísná kontrola mléka a krátký dovoz mléka do mlékáren.
středa, 04 září 2019
Když už vás bude honit mlsná, dejte si sezónní ovoce, třeba i sušené. Třeba švestky nebo meruňky. Ideální jsou i nejrůznější semínka. Ty můžete „zobat“ místo chipsů. Zpravidla mají vysoký obsah bílkovin a tuků, ale také vlákniny, vitaminů, minerálů a antioxidantů. Mohou být dobrou alternativou ke konzumaci masa, mléka nebo vajec.
středa, 04 září 2019
Třebaže exotické ovoce je v chladných dnech lákavé, vsaďte na klasiku. Přece jen tropické ovoce muselo být řádně ošetřeno a „nadopováno“, aby vydrželo až k vám na talíř. „Vsaďte proto na lokální zdroje. Tradiční jablko nikdy nevyjde z módy. Obsahuje velké množství minerálních prvků, vitamínů, ale i enzymů, které jsou prospěšné pro trávení.
pondělí, 02 září 2019
Vločky, především ovesné, jsou zcela univerzální potravinou, která by ve vaší spíži rozhodně neměla chybět, a to nejen pokud jste příznivci kvalitního stravování. Vločky využijete na snídani, k obědu i na svačinu. Dají se přetvořit do sladké i slané podoby. Navíc se mohou pyšnit mnoha benefity, zejména velkým množstvím prospěšné vlákniny.
neděle, 01 září 2019
Ráno jsme dostali chuť na palačinku, ale zároveň jsme si vysnili snídani lehkou jako obláček. Zvolili jsme tedy trhanec s malinami. K letnímu obědu nám přišla vhod studená okurková polévka a lečo s cherry rajčátky. K odpolední svačině jsme naložili pár hermelínů a k tomu přikusovali slaný rajčatový koláč z listového těsta.
pondělí, 26 srpen 2019
Romantika nejen při západu slunce, parádní gastronomie a trocha adrenalinu. Takové jsou tři nezbytné pilíře stále oblíbenější atrakce, pro kterou se již vžil název Večeře v oblacích, nebo také Dinner in the Sky. A protože k dokonalosti nezapomenutelného hodování až padesát metrů nad zemí je třeba nádherné kulisy, není divu, že právě v Praze je tato akce tak mimořádně úspěšná.
čtvrtek, 22 srpen 2019
Ve světě sladkých dezertů je Buddy Valastro hvězda. Ital, pocházející z cukrářského rodiny upekl svůj první dort ve 12 letech pro maminku k narozeninám. Od té doby věděl, že nechce dělat nic jiného, než vytvářet svět sladší a krémovější. A své předsevzetí plní v podobě nadýchaných a oku i jazyku lahodících zákusků dokonale.
úterý, 20 srpen 2019
Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.
pátek, 09 srpen 2019
Svěží, lehká, lahodná, božská… Vaše chuťové pohárky si právě podmanila nová ZMRZKA od české mlékárny Hollandia. Perfektně vyváženou chuť dodává této novince příjemně nakyslý jogurt s prospěšnými kulturami BiFi, voňavé a slaďoučké jahody nebo borůvky a hořká křupavá poleva.
Strana 1 z 39

MPI web banner 468x60 3