Apetit
sobota, 05 říjen 2024
Prázdniny u babičky, dlouhé teplé večery, sladká chuť čerstvě utrženého ovoce a spousta dalších vzpomínek z dětství. To vše se skrývá za jediným receptem, který se předává z generace na generaci. Tušíte správně. Jde o lahodné ovocné knedlíky. Jestli jste je ještě nikdy sami doma nezkoušeli, tohle je ta správná chvíle. Prázdniny přináší více volného času, využijte příležitosti, obstarejte si jahody, jistě to ještě stihnete, a pusťte se do knedlíků třeba hned o víkendu.
pátek, 04 říjen 2024
If you're looking to dive into the heart of Czech culture, history, and of course, its cuisine, there's no better way than joining a food tour with Prague Best Experience. Known as one of the top-rated culinary tours in the city, this experience offers a unique blend of flavors, culture, and storytelling, making it a must-do for both tourists and locals.
čtvrtek, 03 říjen 2024
Botanická zahrada hl. m. Prahy opět připravuje přehlídku dýní a dýňových aranžmá. Výstava je letos inspirována mexickým svátkem Día de los Muertos. Dekorace, které vytvoří studenti České zahradnické akademie Mělník, připomenou symboly a barvy mexického dne památky zesnulých. Nebudou chybět květiny, pestré kostýmy a barevné malby lebek.
čtvrtek, 03 říjen 2024
Podzim tradičně přináší do kaváren Starbucks limitovanou kávovou směs Starbucks® Autumn Blend. Letos ji však u příležitosti Mezinárodního dne kávy (1. října) doplnila dvojice kávových směsí přímo z Milána – světle pražená Starbucks® Milano Sole a tmavě pražená Starbucks® Milano Luna.
úterý, 24 září 2024
Česko láká stále více turistů i díky bohaté pivní tradici. Podle posledních statistik České centrály cestovního ruchu – CzechTourism se mezi nejoblíbenější pivní destinace řadí Plzeňský Prazdroj, který loni navštívilo bezmála 530 tisíc lidí, a pivní unikáty v Žatci, jako jsou Chrám Chmele a Piva nebo Chmelařské muzeum. Významný nárůst zaznamenávají i pivní lázně, jejichž popularita stoupá napříč republikou.
čtvrtek, 19 září 2024
Čokoládu milují prakticky všichni. A tak není divu, že i tato populární cukrovinka má v kalendáři svůj den. Konkrétně 13. září máte tedy výmluvu pro konzumaci nejrůznějších druhů čokolády, od mléčné až po hořkou. Čokoláda se dá díky své jemné a nasládlé chuti kombinovat prakticky se vším, ať už se jedná o kávu nebo třeba o víno. O její oblíbenosti svědčí i fakt, že lidé po celém světě ročně spotřebují více než tři miliony tun kakaových bobů, ze kterých se čokoláda historicky vyrábí.
sobota, 07 září 2024
Trávit čas s přípravou domácího pečiva za to navíc opravdu stojí. Máte dokonalý přehled o tom, jaké suroviny pečivo obsahuje, případně si recepty můžete přizpůsobit svému gustu. A možná si tím navíc splníte i svou osobní výzvu. Do pečení také můžete zapojit i vaše nejmenší, užít si kvalitně strávený společný čas a zpříjemnit tímto lahodným domácím pečivem sobě i svým školákům návrat k poprázdninovému režimu.
neděle, 28 červenec 2024
Tvarůžky patří k unikátům české gastronomie. Jejich nezaměnitelná chuť a vůně přináší do domácí kuchyně vyzrálé kulinářské zážitky. Co je zásadní surovina pro výrobu tvarůžků, jak probíhá jejich zrání a proč jsou tvarůžky často řazeny mezi „superpotraviny“? Nahlédněte pod pokličku tvarůžkové kuchyně a odhalte 7 zajímavostí z výroby, skladování a konzumace.
úterý, 25 červen 2024
Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehká a svěží jídla. Nejen během období léta, ale prakticky kdykoliv během roku, se může hodit mít po ruce osvědčený a chutný recept na těstoviny. Tip na rychlé špagety s krémovou omáčkou z pečených cherry rajčat přináší herečka Linda Rybová, ambasadorka projektu Půl Talíře.
V horkých letních dnech má většina z nás přirozenou potřebu odlehčit svůj jídelníček. Méně masa, více zeleniny, čerstvé bylinky a svěží chutě – to jsou klíčové ingredience, které tvoří dokonalé letní menu.
pátek, 21 červen 2024
Dominikánský rum Maestro Reserva je ódou na podmanivé mistrovství palírny Brugal a jejich neutuchající snahy o dokonalost. Master blenderka Jassil Villanueva vytvořila unikátní rumový zážitek díky speciální technice Dark Aromatic Toasting, která prohlubuje sladké tóny rumu.
Červen 2024
Ultra prémiová značka rumů Brugal se zrodila z vášně pěti generací Maestros Roneros v Dominikánské republice. Už 135 let zde rumoví mistři rodiny Brugal cizelují výjimečný rum. Master blenderka Jassil Villanueva z páté generace navazuje na podmanivé dědictví značky a představuje své nejnovější mistrovské dílo – stálou edici prestižního rumu Maestro Reserva, které ztělesňuje celoživotní touhu po dokonalosti a výjimečnou chuť rumů Brugal.