Apetit

úterý, 06 únor 2024
  Tradice pečení Tříkrálového koláče má kořeny již v antickém Řecku. Vylosovaný otrok se stával na jeden den králem. Pekl se dokonce i na dvoře francouzského krále Ludvíka XIV. Zapékaly se do něho fazole. Královnou Francie na jeden den se stala dáma, na kterou padlo štěstí a fazoli v koláči našla. Rovněž v našich zemích si obliba Tříkrálového pečení získala srdce gurmánů.
neděle, 07 leden 2024
Uplynulý rok 2023 se zařadil na přední příčky mezi roky, kdy bylo o moravských a českých vínech hodně a jen v dobrém slyšet ve světě. Ze zahraničních mezinárodních soutěží vín si přivezla úctyhodných 1275 medailí, potřetí tak překročila magickou hranici tisíce medailí, podruhé dokonce posunutou hranici 1200. Opět se tak potvrdila jejich vysoká kvalita a stále rostoucí obliba i za hranicemi naší země. Účast na soutěžích dlouhodobě podporuje Vinařský fond.
středa, 01 listopad 2023
Svítící dýně, nápadité masky a příjemně mrazivá atmosféra. To je Halloween, svátek v předvečer Všech svatých, který slavili už staří Keltové. Užijte si ho letos opravdu stylově se skvělými sezonními specialitami francouzského pekařství PAUL.
úterý, 17 říjen 2023
Češi se při nákupech potravin kromě ceny výrazněji zaměřují na jejich původ a složení. Přihlížejí k tomu, odkud výrobky pocházejí – ať se to týká ovoce, zeleniny, mléčných výrobků či právě masa nebo masných výrobků. Maso nebo uzeniny nebo jiný sortiment z české produkce se tak čím dál více dostávají do hledáčku zákazníků.
pondělí, 16 říjen 2023
Příležitost k oslavě se najde vždycky, a to i na podzim. Uhodnete, jaký ikonický dort je spojený s touto barevnou sezónou? Nápovědou vám může být, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších dortů světa. Někteří už tuší, že jde právě o jedinečný mrkvový dort! Ačkoliv tato kombinace chutná lépe, než zní, pro ty, kteří nevědí, o čem je řeč, je třeba uvést věci na pravou míru. Kombinace pečené mrkve, skořice, co prostě umí zahřát, a vlašských ořechů, nejlépe těch letošních, čerstvých, to je prostě ztělesnění podzimu a zároveň sázka na jistotu. Tak si udělejte šálek dobré kávy nebo čaje a pusťte se s námi do pečení, jehož výsledkem jistě nadchnete celou rodinu.
středa, 20 září 2023
 Nové vege recepty na podzimní jídla, které pro nás připravily naše šikovné ambasadorky z řad food blogerek - autorka webu varilamysicka.cz a odbornice na zdravé stravování @kamilametzova a Bára Říhová z projektu @rebarboras_kitchen.
neděle, 17 září 2023
Právě vrcholí sezóna cuket, které plní zahrádky po celé zemi. Cuketa se tak dostává do centra pozornosti a talíře plní mnoho různých pokrmů z této populární zeleniny. Pokud máte chuť na změnu a nevíte si rady s letními přebytky cukety, máme pro vás dobrou zprávu! Připravili jsme originální a jednoduchý recept, který nezatíží vaše žaludky, a navíc je plný živin. Stačí jen posbírat vše, co vám zahrádka nadělila nebo zaskočit za oblíbeným farmářem a dát se do přípravy.
neděle, 03 září 2023
Salát Caesar je považován za nejznámější a nejoblíbenější salát na světě. A není se co divit, je velmi chutný, a ačkoliv je lehký, dokáže zasytit tak akorát. Přestože dnes existuje několik verzí tohoto proslaveného salátu, všechny spojuje jedna příjemná vlastnost, a tou je jednoduchá příprava.
pondělí, 10 červenec 2023
Léto o sobě konečně dává vědět, a to nejen datem v kalendáři. A co nejlépe osvěží v horkých letních dnech? Samozřejmě zmrzlina, a nejlépe ta domácí! Připravte si pistáciovou zmrzlinu bez chemie, umělých barviv, konzervantů, emulgátorů a stabilizátorů. Se správnými ingrediencemi, jako jsou mascarpone a pistáciové máslo, získáte plnou a silnou chuť, kterou si zamilujete.
pondělí, 19 červen 2023
Při příležitosti svého kulatého výročí značka Mattoni znovuobjevuje ikonický claim „Mattoni už není“. Jeho nové kreativní pojetí odkazuje k důležitosti minerálů pro lidské tělo obsažených právě v Mattoni, a to i v daleké budoucnosti, za dalších 150 let. Intenzivní marketingová kampaň nesoucí toto sdělení zahrne všechny komunikační kanály.
Strana 1 z 56