Pro 4 osoby
• 800 g vepřového masa
• hladká mouka na obalení
• 3 vejce
• 40 ml mléka
• strouhanka na obalení
• sádlo na smažení (nebo olej a máslo)
• česnek na potření
• sůl
• pepř
Pro 2 osoby
• 400 g vepřového masa
• hladká mouka na obalení
• 2 vejce
• 20 ml mléka
• strouhanka na obalení
• sádlo na smažení (nebo olej a máslo)
• česnek na potření
• sůl
• pepř
Maso lehce naklepeme. Řízky osolíme, opepříme, potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Rozpálíme si v pánvi sádlo a nebo olej a máslo a řízky na něm z obou stran smažíme dozlatova. Pokládáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Bramborová kaše
Pro 4 osoby
• 600 g brambor varný typ C
• 150 g másla
• 50 ml mléka
• sůl
• muškátový oříšek
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě absolutně doměkka. Brambory přecedíme a propasírujeme přes pasírovač na brambory, přidáme studené a na kostičky nakrájené máslo a teplé mléko. Dochutíme muškátovým oříškem a solí. Vše pomocí kuchyňské stěrky vypracujeme do hladké kaše.