Apetit

středa, 28 únor 2018
Novoroční detox už letos nestihnete. To ale neznamená, že je pozdě na očistu organismu. Nebo na zdravou a lehkou večeři či snídani totiž není nikdy pozdě. Zkuste smoothie. Pro jeho přípravu používáme šťávu ale i celé plody, a tak nemusíme přijít o dužinu, která obsahuje mnoho vitamínů.
neděle, 18 únor 2018
Značka Starbucks v lednu oslavila 10 let účasti na českém trhu. Světový fenomén kaváren s unikátní atmosférou, vynikající kávou a odpovědným přístupem k životnímu prostředí se v Česku zabydlel stejně přirozeně jako v dalších více než 60 zemích na zeměkouli.
středa, 14 únor 2018
Svátek svatého Valentýna se slaví 14. února. Den je ideální záminkou pro zamilované páry, aby si připomněli svou lásku, udělali pro sebe něco hezkého, dopřáli si chvíli jen pro sebe. Není to původně český svátek a mnoho lidí ho popisuje jako komerční den, na kterém obchodníci vydělávají. Pro něžné duše je ale Valentýn stále svátkem lásky a řekněme cvičením na náš tradiční První máj.
neděle, 11 únor 2018
Největší obchodní řetězec kaváren na světě oslavil 10. výročí svého působení na českém trhu  v kavárně Starbuck na Malostranském náměstí, která byla u nás otevřena jako první kavárna této značky v lednu 2008. Dnes si kávu Starbucks můžeme vychutnat v 33 dalších kavárnách, především v Praze, ale i v Brně, Ostravě, Hradci Králové a připravuje se otevření další v Olomouci.
pondělí, 12 únor 2018
„Ať už máte doma minimum surovin, hledáte, co upéct jednoduchého, anebo prostě nemáte na pečení dobrot čas – s těmito ořechovými sušenkami budete mít vždycky úspěch. Jsou lehounké, nepřeslazené a vydrží vám čerstvé a stejně chutné nejméně jeden měsíc! A tuto variantu můžete různě obměňovat, když budete kombinovat různé druhy ořechů – výborné jsou i vlašské ořechy, mandle či pistácie,“ doporučuje Sabina Kmecová, která recept připravila.
pátek, 02 únor 2018
Do českých kin vtrhl poslední díl epické trilogie Labyrint. Nový snímek s názvem Labyrint: Vražedná léčba měl svoji slavnostní premiéru v pražském kině IMAX, kde se to jako obvykle hemžilo i známými tvářemi českého showbyznysu. Vlnu pozornosti na sebe strhla Petra Černocká, která si na premiéru vyrazila se svoji dcerou Bárou Vaculíkovou. Novinku stříbrného plátna si nenechal ujít také zpěvák Sámer Issa, Dáda Patrasová nebo moderátoři Petr Říbal a Monika Leová. 
středa, 31 leden 2018
Asijská kuchyně je stále vyhledávanější a zdaleka sem nepatří už jen smažené nudle nebo masové směsi alá „čína“ z pouličních bister či fastfoodů. Stále častěji najdeme mezi asijskými restauraci i vyšší gastronomii. Kromě jídel z jihovýchodní Asie ovlivněných především Čínou a západní Indií se mezi pochoutky zařadila i thajská, vietnamská, indonéská či japonská kuchyně.
úterý, 23 leden 2018
Kuřecí maso je lehké nejen k jídlu, ale i k přípravě. Pokud si myslíte, že vás toto maso nedokáže v kuchyni překvapit, pak vyzkoušejte nové recepty. Buďte si jistí, že za ně u strávníků sklidíte pochvalu a dost možná i žádost o přídavek. Připravíte-li oběd nebo lehkou teplou večeři z potravin, které jsou označeny značkou kvality například Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra“, výsledek je zaručen.
úterý, 09 leden 2018
Mezi Čechy rekordně vzrostla obliba avokáda, exotické superpotraviny bohaté na tuky, vitamíny a minerály. V roce 2017 byla jeho spotřeba dokonce o téměř 20% vyšší, než v roce 2016. Poptávku zvyšuje hlavně změna ve stravovacích návycích Čechů a kreativní kulinářské využití této plodiny. Průzkum zpracoval webový portál Kaloricketabulky.cz na vzorku 377 000 registrovaných uživatelů.
čtvrtek, 21 prosinec 2017
Od úterý 19. prosince si můžete do oblíbené Bageterie Boulevard zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF MENU MISTRA ČESKÉ KUCHYNĚ, které osobně sestavil jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Jan Punčochář, několikrát oceněný michelinským Bib Gourmand. Jak je patrné už z názvu, sází nové CHEF MENU na typicky českou kuchyni, vše ale v moderním pojetí.