Podzimní placky s dýní a tahini dipem
Potřebujete
Na placky:
1 balení směsi Vege burger Klasik Labeta, voda, rostlinný olej, 1/2 menší dýně, 1 velké vejce, 1–2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mleté uzené papriky, 1 lžička sušeného oregana, sůl, čerstvě mletý pepř, dle chuti – cca 50 g nastrouhaného sýru
Na dip:
1 lžíce tahini pasty, 1 stroužek česneku, mletá uzená paprika, sůl, čerstvě mletý pepř, šťáva z citronu, voda dle potřeby
Postup Vege burger připravte dle návodu na obalu přidáním vody a oleje a nechte nabobtnat. Mezitím nastrouhejte očištěnou dýni (hokaido není třeba loupat). K nabobtnané směsi na Vege burger přidejte nastrouhanou dýni, prolisovaný česnek, vejce a koření. Důkladně promíchejte a na rozpáleném tuku smažte placičky. Tahini smíchejte s vodou a prolisovaným česnekem. Dochuťte mletou uzenou paprikou, solí a pepřem, a nakonec metlou lehce našlehejte. Vody přidávejte tolik, jak tekutý/hustý dip chcete mít. Nakonec dle chuti přidejte pár kapek citronové šťávy. Placičky podávejte s dipem. Jako příloha se hodí např. brambory či zeleninový salát.