středa 20. září 2023 0:00

Podzimní placky s dýní a tahini dipem

 Nové vege recepty na podzimní jídla, které pro nás připravily naše šikovné ambasadorky z řad food blogerek - autorka webu varilamysicka.cz a odbornice na zdravé stravování @kamilametzova a Bára Říhová z projektu @rebarboras_kitchen.

 

Podzimní placky s dýní a tahini dipem

 

 

Potřebujete

 

Na placky:

 

1 balení směsi Vege burger Klasik Labeta, voda, rostlinný olej, 1/2 menší dýně, 1 velké vejce, 1–2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mleté uzené papriky, 1 lžička sušeného oregana, sůl, čerstvě mletý pepř, dle chuti – cca 50 g nastrouhaného sýru

 

Na dip:

 

1 lžíce tahini pasty, 1 stroužek česneku, mletá uzená paprika, sůl, čerstvě mletý pepř, šťáva z citronu, voda dle potřeby

 

Postup Vege burger připravte dle návodu na obalu přidáním vody a oleje a nechte nabobtnat. Mezitím nastrouhejte očištěnou dýni (hokaido není třeba loupat). K nabobtnané směsi na Vege burger přidejte nastrouhanou dýni, prolisovaný česnek, vejce a koření. Důkladně promíchejte a na rozpáleném tuku smažte placičky. Tahini smíchejte s vodou a prolisovaným česnekem. Dochuťte mletou uzenou paprikou, solí a pepřem, a nakonec metlou lehce našlehejte. Vody přidávejte tolik, jak tekutý/hustý dip chcete mít. Nakonec dle chuti přidejte pár kapek citronové šťávy. Placičky podávejte s dipem. Jako příloha se hodí např. brambory či zeleninový salát.