pondělí 10. červenec 2017 0:00

Vinobus VOC Znojmo

Vinobus, vinařský turistický autobus VOC Znojmo, který okolí města brázdí má za cíl rozšířit nabídku pro turisty na jižní Moravě, resp. na Znojemsku. Díky němu mohou návštěvníci jednoduše zavítat ze samotného centra Znojma do různých sklepů a místních vinařství, aniž by museli řešit, jak se dopraví tam a zpět.

„Vinobus je po Informačním centru VOC Znojmo ve Vlkově věži dalším projektem, skrze který bychom chtěli vinařskou turistiku v našem regionu opět něčím oživit,“ dodává František Koudela, který je zároveň předsedou VOC Znojmo. Vinobus s kapacitou 32 míst jezdí po dvou trasách od středu Znojma, přesněji od Vlkovy věže, Informačního centra VOC Znojmo, až po vinařské obce. Součástí Vinobusu je nosič na 20 kol, neboť trasa Vinobusu je propojená s cyklostezkami. Kromě předem stanovené trasy bude možné si pro větší skupiny Vinobus objednat i zvlášť. „Cesta Vinobusem má být opravdovým zážitkem, rozhodně nemá jít jen o to dopravit se z jednoho místa na druhé. Každý cestující obdrží katalog Vinobusu, kde jsou i tipy na výlety do okolí a navíc dostane i památeční jízdenku,“ dodává Koudela.

 

Ve Vinobusu jezdí s cestujícími proškolený průvodce, který přímo na cestě vypráví nejen zajímavosti o místech, kterými projíždějí, ale informuje také o nadcházejících vinařských akcích ve Znojmě a dalších obcích. Zaručeno je také to, že na každé zastávce drží minimálně jedno vinařství „pohotovost“, i když otevřených jich bývá zpravidla více. „Naším cílem je dovézt návštěvníky přímo tam, kde se víno produkuje – na vinice, do vinného sklepa a i za samotnými vinaři,“ uzavírá Koudela.

 

Více informací na www.vocznojmo.cz.