Grilovaným špízem ze dvou druhů melounu se blýsknete při každé příležitosti. Barevné trojúhelníčky rozzáří každou grilovačku a chutnají naprosto fenomenálně.
Připravte si: meloun Bouquet cukrový meloun 1 lžíci medu lístky máty na ozdobení špetku soli a pepře
Meloun jemně posypte solí a nechte na ubrousku odkapat. Každý kousek osušte papírovým ubrouskem a potom lehce pokapejte medem. Plátky napíchněte na jehlu a grilujte na rozehřátém grilu přibližně 3 minuty z každé strany. Nakonec lehce posypte pepřem a ozdobte mátou.
Udělejte si z ranní granoly šťavnaté letní pokušení. Melounová zmrzlina s limetkou a kokosem je pro to jako stvořená. Díky tomuto receptu můžete mít zmrzlinu k snídani či k svačině každý den!
Potřebujete:
asi 300 g melounu Bouquet
1 limetku
1 lžíci cukru
kokos a granolu k podávání
Meloun rozmixujte dohladka. Přidejte šťávu z jedné limetky a lžíci cukru. Ten zajistí lepší tuhnutí zmrzliny. Směs dejte do zmrzlinovače. Pokud tento přístroj nemáte, dejte směs do nádoby do mrazáku a každou hodinu ji promíchejte, dokud zcela neztuhne. Servírujte na vaši oblíbenou granolu a kopečky zmrzliny ozdobte kokosem.
Ovesné sušenky se smetanovo-melounovou zmrzlinou udělají radost na dětské oslavě i zahradní slavnosti pro dospělé. Můžete je servírovat zvlášť nebo jako
zajímavý zmrzlinový sendvič.
Potřebovat budete:
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
150 g másla
3 lžíce medu
2 lžíce vody
pytlík kypřícího prášku do perníku
(sušenky můžete koupit i hotové a ulehčit si tak práci)
Na smetanovou zmrzlinu potřebujete:
200 ml smetany
1 vanilkový lusk
3 lžíce jogurtu
4 lžíce cukru
Na melounový sorbet:
100 g melounu Bouquet
citronová šťáva podle chuti
Nejprve si upečte sušenky. Smíchejte všechny sypké ingredience dohromady. Potom přidejte všechny ostatní. Vypracujte těsto. Na pečicí plech dejte hromádky těsta s dostatečnými mezerami mezi sebou. Těsto se totiž v troubě rozteče na placičky. Pečte zhruba na 15 minut při teplotě 180 stupňů.
Mezitím si připravte smetanovou zmrzlinu. Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte do zmrzlinovače. Tuto zmrzlinu můžete také nahradit vanilkovou nebo jogurtovou zmrzlinou z obchodu. Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do nádoby a dejte ztuhnout. Melounový sorbet vytvoříte jednoduše tak, že hladce rozmixovaný meloun smícháte s citronovou šťávou. Jakmile začne zmrzlinová směs v nádobě trochu tuhnout, zalijte ji rozmixovaným melounem a vytvořte tak lehké mramorování. Nechte zamrazit.
Vychladlé sušenky můžete promazat částečně ztuhlým zmrzlinovým krémem a dát ještě na chvíli do mrazáku. Vytvoříte tak efektní zmrzlinový sendvič.