neděle 4. červenec 2021 0:00

Sladká radost s melouny Bouquet. Připravte si neodolatelné letní dezerty

Zakousněte se do sladkého melounového pokušení! S recepty na zmrzliny či dobroty ke grilování, v nichž hrají prim melouny Bouquet, můžete mít léto každý den. Recepty jsou jednoduché a rychlé, takže je zvládne připravit i kuchař-začátečník. Stačí si vybrat ten pravý na váš stůl.

Grilovaným špízem ze dvou druhů melounu se blýsknete při každé příležitosti. Barevné trojúhelníčky rozzáří každou grilovačku a chutnají naprosto fenomenálně.

 

Připravte si: meloun Bouquet cukrový meloun 1 lžíci medu lístky máty na ozdobení špetku soli a pepře

 

Meloun jemně posypte solí a nechte na ubrousku odkapat. Každý kousek osušte papírovým ubrouskem a potom lehce pokapejte medem. Plátky napíchněte na jehlu a grilujte na rozehřátém grilu přibližně 3 minuty z každé strany. Nakonec lehce posypte pepřem a ozdobte mátou.

 

Udělejte si z ranní granoly šťavnaté letní pokušení. Melounová zmrzlina s limetkou a kokosem je pro to jako stvořená. Díky tomuto receptu můžete mít zmrzlinu k snídani či k svačině každý den!

 

Potřebujete:

asi 300 g melounu Bouquet

1 limetku

1 lžíci cukru

kokos a granolu k podávání

 

Meloun rozmixujte dohladka. Přidejte šťávu z jedné limetky a lžíci cukru. Ten zajistí lepší tuhnutí zmrzliny. Směs dejte do zmrzlinovače. Pokud tento přístroj nemáte, dejte směs do nádoby do mrazáku a každou hodinu ji promíchejte, dokud zcela neztuhne. Servírujte na vaši oblíbenou granolu a kopečky zmrzliny ozdobte kokosem.

 

Ovesné sušenky se smetanovo-melounovou zmrzlinou udělají radost na dětské oslavě i zahradní slavnosti pro dospělé. Můžete je servírovat zvlášť nebo jako

zajímavý zmrzlinový sendvič.

 

Potřebovat budete:

1 hrnek ovesných vloček

1 hrnek hladké mouky

1/2 hrnku třtinového cukru

150 g másla

3 lžíce medu

2 lžíce vody

pytlík kypřícího prášku do perníku

(sušenky můžete koupit i hotové a ulehčit si tak práci)

 

Na smetanovou zmrzlinu potřebujete:

200 ml smetany

1 vanilkový lusk

3 lžíce jogurtu

4 lžíce cukru

Na melounový sorbet:

100 g melounu Bouquet

citronová šťáva podle chuti

 

Nejprve si upečte sušenky. Smíchejte všechny sypké ingredience dohromady. Potom přidejte všechny ostatní. Vypracujte těsto. Na pečicí plech dejte hromádky těsta s dostatečnými mezerami mezi sebou. Těsto se totiž v troubě rozteče na placičky. Pečte zhruba na 15 minut při teplotě 180 stupňů.

 

Mezitím si připravte smetanovou zmrzlinu. Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte do zmrzlinovače. Tuto zmrzlinu můžete také nahradit vanilkovou nebo jogurtovou zmrzlinou z obchodu. Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do nádoby a dejte ztuhnout. Melounový sorbet vytvoříte jednoduše tak, že hladce rozmixovaný meloun smícháte s citronovou šťávou. Jakmile začne zmrzlinová směs v nádobě trochu tuhnout, zalijte ji rozmixovaným melounem a vytvořte tak lehké mramorování. Nechte zamrazit.

 

Vychladlé sušenky můžete promazat částečně ztuhlým zmrzlinovým krémem a dát ještě na chvíli do mrazáku. Vytvoříte tak efektní zmrzlinový sendvič.